Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Θέλει έναν Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό ...


Ντροπή στη Λομβάρδου: Θέλει έναν Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό και όχι έναν Βοτανικό για τη ΓΗΠΕΛ, τον Βωβό και τον Άκτωρα!Ντροπή στη Λομβάρδου: Θέλει έναν Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό και όχι έναν Βοτανικό για τη ΓΗΠΕΛ, τον Βωβό και τον Άκτωρα!

Υπό άλλες συνθήκες και εάν μιλούσε κάποιος ή κάποια που δεν μιλούσε καλά ελληνικά, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να μπερδευτεί και να παρερμηνεύσει τα λεγόμενά του (της). Ωστόσο στην περίπτωση της Μαίρης Ζούλα Λομβάρδου, επειδή τα ελληνικά της είναι άψογα, μάλλον μιλάμε για συντονισμένη προσπάθεια να γίνει (και πάλι) το άσπρο μαύρο!


Ας θυμηθούμε τη δήλωση της προέδρου του συλλόγου παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, στην ομιλία της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας:
   
"Αντί να επωφεληθούμε από τη μεγάλη ευκαιρία που προέκυψε, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για ολόκληρη την Αθήνα από τη Διπλή Ανάπλαση, χειριστήκαμε μέχρι προ ημερών, το όλο ζήτημα με τρόποεπιεικώς απαράδεκτο. Ας αλλάξουμε συμπεριφορά και νοοτροπία, αφού τουλάχιστον τώρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το νόμο Μπιρμπίλη, ανοίγονται προοπτικές για το Βοτανικό, αλλά και για τη Λεωφόρο".

Ξεκάθαρο το καρφί, προς τους χειρισμούς της ΓΗΠΕΛ, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό: επιεικώς απαράδεκτο.
Σε ότι αφορά τον Βοτανικό και τις προοπτικές, ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του διαφορετικές έννοιες και δεδομένα.

Για παράδειγμα στο μυαλό της (πρώην) ΓΗΠΕΛ και των λοιπών δυνάμεων (Βωβός, Δήμος Αθηναίων Άκτωρας) ήταν συνώνυμο της… γκάφας των λανθασμένων χειρισμών.

1) Ο Βωβός αγόρασε μια έκταση, προσδοκώντας να φτιάξει ένα «φαραωνικό» Mall και να εκμεταλλευτεί τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τον συντελεστή δόμησης της Λεωφόρου! Κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν μη νόμιμο!

2) Η ΓΗΠΕΛ επέλεξε να εμπλακεί στην κατασκευή του γηπέδου, συνάπτοντας αρχικά συμβάσεις εξάρτησης από τον Βωβό και εν συνεχεία με τον Δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα όταν μπλοκαριστεί το Mall, να «παγώσει» και το γηπεδικό!

3) Η ΓΗΠΕΛ σε μια άνευ προηγουμένου γκάφα, συμφώνησε με την (πρωην) Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ν’ αλλάξει ο νόμος Σουφλιά και να δώσουν τη δυνατότητα στον Βωβό να γκρεμίσει τη Λεωφόρο, πριν καν μπει ούτε τουβλάκι για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Τουλάχιστον με την παρέμβαση του Ερασιτέχνη (της διοίκησης Μακρόπουλου) και της ΠΑΕ (της διοίκησης Αλαφούζου) άλλαξε ο νόμος.

4) Η ΓΗΠΕΛ δείχνοντας γαλαντομία δυσανάλογη των διαθέσεων του πρώην μεγαλομετόχου, Γιάννη Βαρδινογιάννη, συμφώνησε με την εταιρεία «Άκτωρας» να φτιαχτεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό, με το απίστευτο ποσό των 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θ’ ανέβαινε στα 120 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωσή του!

Φυσικά όταν τέθηκε θέμα αυτοχρηματοδότησης του γηπέδου από τους μετόχους (τον Μάρτιο του 2010), ο Τζίγκερ συμπτωματικά ανατίναξε την πολυμετοχικότητα! Άλλωστε το ποσό που του αναλογούσε για το δικό του «έργο», ήταν 60 εκατ. ευρώ!

5) Ο «Άκτωρας» συνέχισε να χρεώνει την ΠΑΕ, ακόμη και τους μήνες που το πρότζεκτ είχε μπει στον «πάγο», ενώ έχει βάλει ρήτρα 2 εκατ. ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πότε μπήκε στη σύμβαση, καθώς στην αρχική δεν εμφανίζεται!

6) Ο Ερασιτέχνης αφού κινδύνεψε να χάσει τη Λεωφόρο, καλείται ν’ αντιμετωπίσει τις συμφωνίες που έκανε η ΓΗΠΕΛ για λογαριασμό της (το έχει παραδεχτεί δημοσίως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, λέγοντας ότι δεν ξέραμε τι υπογράφαμε) και οι οποίες του «παίρνουν» τη Λεωφόρο, για κάποιες λειψές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό!

7) Ο Παναθηναϊκός έξι χρόνια μετά τη ψήφιση του νόμου Σουφλιά, παραμένει χωρίς γήπεδο, έχοντας πληρώνει τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ για… μακέτες και… λακουβες στον Βοτανικό.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.

Αντιθέτως oι… Παναθηναϊκοί, όπως η Μαίρη Λομβάρδου Ζούλα, που έχουν τιμήσει το «τριφύλλι», είχαν και έχουν έναν διαφορετικό Βοτανικό στο μυαλό τους:
1) Μ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, σύγχρονο και αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου, το οποίο θα είναι πραγματικότητα και όχι… μακέτα!

2) Μ’ ένα κόστος για την ΠΑΕ, που θα είναι βιώσιμο και όχι δυσβάσταχτο!

3) Με εμπορικούς χώρους που θα δίνουν έσοδα στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη και όχι στον κάθε... μεγαλοκατασκευαστή.

4) Με διαδικασίες ταχείς, μακριά από νομικά μπλεξίματα.

5) Με εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, που θα πληρούν και θα καλύπτουν τις ανάγκες της μάνας του λόχου.

6) Με εγκαταστάσεις για την ΚΑΕ

Οι Παναθηναϊκοί θέλουν ένα Βοτανικό που θα είναι για μια νέα κοιτίδα παναθηναϊκής ζωής και αναγέννησης του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας και εκ των κορυφαίων της Ευρώπης.

Όποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό συγχέει τις έννοιες και βαφτίζει τον Βοτανικό κατά το δοκούν.

Μάλλον θα πρέπει να ντρέπεται η κυρία Λομβάρδου που θέλει έναν Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό και όχι έναν Βοτανικό με μπλεξίματα, κινδύνους, ρήτρες, Βωβούς, Μπόμπολες και τους λοιπούς συγγενείς!
http://aioniapistos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου