Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

.


Τα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Έχει γραφτεί από Νώντας Τσότζολας
Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013
ALAFOUZOS
Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάστηκε σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα αδειοδοτηθεί από την UEFA, υπήρξε ενημέρωση για την ΑΜΚ και για την επιστροφή στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και έγινε κουβέντα για το κόστος ενοικίασης των γραφείων της ΠΑΕ στο Μαρούσι.
Η μεγαλύτερη σε διάρκεια συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου των τελευταίων μηνών, έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, μετά από καιρό έδωσε το παρών ο Γιάννης Αλαφούζος, έστω και αν παρέμεινε μόνο για 15 λεπτά από τα 45 συνολικά που διήρκεσε η συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε μία περιληπτική ενημέρωση για τις κινήσεις του ως προς την αντιμετώπιση του οξύτατου οικονομικού προβλήματος που ταλανίζει το Τριφύλλι και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο φάκελος για την αδειοδότηση θα εγκριθεί από το Financial Control Panel της UEFA.
Έγινε μία σύντομη κουβέντα για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η ΠΑΕ, ώστε να πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2013 - 2014, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα.
Η ΑΜΚ και τα γραφεία
Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο Χρήστος Παναγόπουλος πληροφόρησε τα μέλη για την επικείμενη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές ποσό στο οποίο θα προκηρυχθεί. Το ύψος της θα αποφασιστεί ανάλογα με τα κεφάλαια που θα καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι τότε ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού θα συνεχίσει τις ενέργειες του στο προσεχές διάστημα. Πάντως το πιθανότερο είναι να φτάσει μέχρι τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, συζητήθηκε το κόστος ενοικίασης των γραφείων που στεγάζουν την ΠΑΕ στο Μαρούσι και τονίστηκε ότι θα καταβληθεί μία προσπάθεια να μειωθεί το χρηματικό αντίτιμο. Διαφορετικά, δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα να αναζητηθεί νέος χώρος, όπου το ενοίκιο θα ανταποκρίνεται στις συνθήκες της εποχής.
Ακόμα, εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη για τη χρήση των σημάτων από την πρώτη και ψηφίστηκε ομόφωνα η διευθέτηση ορισμένων τρεχόντων θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Τέλος όσον αφορά την παραχώρηση του σήματος "Θύρα 13", προς το παρόν παραμένει στην κυριότητα της ΠΑΕ, προκειμένου να εξεταστούν ορισμένες νομικές πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες προέκυψαν εσχάτως.
Η Λεωφόρος και η επιστροφή
Υπήρξε ενημέρωση για την προφορική συμφωνία της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη για τη χρήση του "Απόστολος Νικολαΐδης" και διευκρινίστηκε ότι απομένει η υπογραφή του εκμισθωτηρίου, κάτι που όμως είναι τυπικό. Επίσης, επισημάνθηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης και πλέον, ο στόχος είναι η ομάδα ποδοσφαίρου να χρησιμοποιήσει το γήπεδο στα πλέι οφ.
Prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου