Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013


Ο ΥΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΔΩ
Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ;

Του Γιώργου Λιβέρη

Το τρίλλημα δεν θα υφίστατο, εάν ο πατέρας Γιώργος Δώνης δεν ασκούσε το επάγγελμα του Προπονητή Ποδοσφαίρου. Όπου διεκδικεί τον τίτλο του πλέον καταξιωμένου Έλληνα.
Καθώς προωθεί τον ταλαντούχο 16χρονο Τάσο στο χώρο αυτόν, απορείς γιατί τον στέλνει στο Βορρά της Ιταλίας και σε βορά των κινδύνων που πάντα ελλοχεύουν στο εξωτερικό.
Κάθε νουνεχής φίλαθλος σκέπτεται:
  • Καλά τόσο αναξιόπιστο είναι το Ποδόσφαιρό μας;
  • Καλά ουδεμία ελληνική ομάδα εμπιστεύεται;
  • Καλά ο ίδιος γιατί δεν τον έχει μαζί του;
  • Καλά τόσο ανασφαλής – ως προπονητής – αισθάνεται και ο ίδιος;
  • Καλά η μάνα του 16χρονου τι πρέπει να κάνει;
Στην κορυφή του πακέτου των αμφιβολιών, του προβλήματος και των ερωτηματικών βρίσκεται βεβαίως η ΠΑΙΑΝΙΑ. Εκεί όπου ο πιτσιρικάς αναδείχθηκε χωρίς σίγουρο αύριο και αναπτύχθηκε χωρίς εγγύς μέλλον. Αυτό το ίδιο το «Αθλητικό Κέντρο» βρίσκεται βέβαια πάντα στη διακριτική ευχέρεια διαχείρισης του πραγματικού ιδιοκτήτη της.
Όλα αυτά έκαναν τον πατέρα Δώνη (και την αγάπη του για το Ποδόσφαιρο) να ρισκάρει και να τον στείλει στη Γιουβέντους. Στη διαχρονικά κορυφαία ιταλική και ευρωπαϊκή ομάδα. Βέβαια στον ευρωπαϊκό χώρο σήμερα παίζουν σε 22 χώρες 62 έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά ουδείς είναι 16 χρονών, ούτε έχουν τον πατέρα τους εκλεκτό προπονητή. Ο αντίλογος υποστηρίζει ότι τον στέλνει εκεί για να μάθει το σωστό ποδόσφαιρο και τον διώχνει από την ποδοσφαιρική μιζέρια, την οποία αναγκαστικά αυτός ανέχεται ενώ καλώς γνωρίζει την Δυτική ποιότητα.
Και να θυμίσω ποιος είναι ο Δώνης. Δανείζομαι το σύντομο κείμενο από το (ουδέτερο) Ημερολόγιο 2013 της έκδοσης «Galanis Sports Data».
«5 Ιουνίου 1996: Ο Γιώργος Δώνης υπογράφει 3ετές συμβόλαιο με την Μπλάκμπερν έναντι 1.1 δις δρχ. και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, καθώς και ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνισθεί στην Πρέμιερ Λιγκ».
Αυτά.

http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου