Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

''ΕΦΥΓΕ''Ο ΝΙΝΟΣ ΤΖΗΚΑΣ


Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, Νίνος Τζίκας
Η κηδεία του  ετελέστει σήμερα Τρίτη στη 1μμ από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, Νίνος Τζίκας

Μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επί χρόνια παράγοντας του αθλητισμού, Νίνος Τζίκας «έφυγε» από τη ζωή.

Ανακοίνωση για την απώλειά του Νίνου Τζίκα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

«Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θρηνούν την απώλεια ενός μεγάλου ανθρώπου του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, του Αντώνη Τζίκα (Νίνος). Ο εκλιπών ήταν αθλητικός παράγοντας επί δεκαετίες, προσφέροντας τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό, στο ολυμπιακό κίνημα και τη νεολαία. Διετέλεσε από το 1974 και μετά μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Α' και Β' Αντιπρόεδρος, ενώ έγινε και Πρόεδρος την τετραετία 1993 - 96. Ηταν επίσης Αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980.

Ο 
Αντώνης Τζίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ξεκίνησε την αθλητική καριέρα στον Ηρακλή, πριν μετακομίσει στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Υπήρξε ο πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και στη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας. Από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε τα οφέλη που υπάρχουν για τους νέους ανθρώπους από την καλλιέργεια της Ολυμπιακής Παιδείας και έβαλε ως στόχο ζωής να φέρει τα παιδιά και τους μαθητές πιο κοντά στα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Ακόμα και όταν αποχώρησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν έβαλε τέλος στα όνειρα που είχε για τη νεολαία μας και συνέχισε την ανεκτίμητη προσφορά του μέσα από το Ίδρυμα Ολυμπιακής & Αθλητικής Παιδείας που δημιούργησε και του οποίου την ευθύνη λειτουργίας είχε.

Για τη συνολική προσφορά του στο αθλητικό και το ολυμπιακό κίνημα, βραβεύτηκε το 2009 από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου