Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΠάλη
Οι μέρες κυλάνε.. ο χρόνος δε γυρίζει πίσω...γρηγορείτε!!

   ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑτου Θόδωρου Συνοδινού
Ζήσαμε ένα δεκαήμερο μπαράζ "δηλώσεων στήριξης".

Κ.Θάνος:...Θεωρώ σαν Έλληνας, ότι αυτό το άθλημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού και ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος και πως η ολομέλεια δεν θα αφήσει την πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων»


"Συνεργασία με το σύλλογο των Ολυμπιονικών και με την Ε.Ο.Ε" 


 και αντίστροφες δηλώσεις στήριξης...


''...να υπάρξει αναθεώρηση αυτής της απόφασης.....


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.''

Λάμπης Νικολάου προς Ζακ Ρογκ: «Κάνετε ιστορικό λάθος»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος. «Σεβασμός στις ρίζες»


Δηλώσεις που κατ' αρχήν, θεωρώ ως θετικές,Θα έλεγα όμως, ότι η συνέχεια είναι που παρουσιάζει το ουσιαστικό ενδιαφέρον, εάν είμαστε ικανοί βέβαια να υπάρχει κατάλληλη συνέχεια...

Η ομοσπονδία της πάλης  ως φαίνεται, πρέπει "να σύρει το χορό" και "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά",γιατί εκείνη είναι η  πρώτη που  είναι φυσικό να την καίει. 


Πρέπει να μετατρέψει τις κατ' αρχήν θετικές δηλώσεις σε κινήσεις ουσίας.Να κάνει παραστάσεις,να  οργανώσει  πιέσεις που  θα είναι από τους αρμόδιους φορείς προς τους εν γένει αρμοδίους της διεθνής κοινότητας του αθλητισμού.

Γιατί εάν μείνουμε μόνο στο ''στηρίζουμε την πάλη'' ...δεν θα είναι αρκετό να αντιμετωπισθούν τα οργανωμένα πλέον συμφέροντα.

Για να υπάρξει μέλλον δεν αρκεί η αισιοδοξία ,πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε. Χρειάζονται  επαφές ουσίας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με τις ομοσπονδίες του αθλήματος, ώστε να προέλθει ενιαία στάση με σθεναρή αντιμετώπιση από το σύνολο των χωρών του Ολυμπιακού κινήματος.


Nα  λάβουμε υπ' όψιν μας με τι τρόπο αντέδρασαν οι φίλοι του αθλήματος στο εξωτερικό και έφεραν σε δύσκολη θέση τη Δ.Ο.Ε.

  •  Ο Βαλεντίν Γιορντάνοφ, Βούλγαρος παλαίμαχος παλαιστής, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996, έφτασε στο σημείο να παραδώσει το μετάλλιό του διαμαρτυρόμενος για τις προθέσεις της Δ.Ο.Ε, τις οποίες θεωρεί απαράδεκτες. Σε  επιστολή του δε, προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ,  τονίζει: "Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σας επιστρέφω το μετάλλιο που κέρδισα στην Ατλάντα.


  • Ο εκτελών χρέη προέδρου της FILA κ. Νέναντ Λάλοβιτς   θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, από το γραφείο του οποίου τονιζόταν ότι ένα από τα θέματα που θα θέσει στον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε κ. Ζαγκ Ρογκ , θα είναι η παραμονή της πάλης στο ολυμπιακό πρόγραμμα.    Η Γερμανική ομοσπονδίας πάλης, πίεσε τον Γερμανό Αθάνατο ΜΠΑΧ που στη συνέχεια κινήθηκε ενεργά υπέρ της πάλης.

Το να αναπαυόμαστε εμείς στις δάφνες μας και στην ιστορία μας, δεν είναι καθόλου αρκετό.

Το να στηριζόμαστε σε αγώνες τρίτων, κοιτώντας από μακριά, δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Οι μέρες κυλάνε.. ο χρόνος δε γυρίζει πίσω...γρηγορείτε!!


http://efiva.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου