Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχει σκάνδαλο στη Λαϊκή Τράπεζα

Βγενόπουλος: Δεν υπάρχει σκάνδαλο στη Λαϊκή Τράπεζα

Χαρακτηρίζει τις μηνύσεις ως «ανοησία και κακοήθεια»
Ο πρώην μη εκτελεστικός πρόεδρος της Μαρφίν- Λαϊκή Ανδρέας Βγενόπουλος, απορρίπτει ως ανυπόστατες τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε σχέση με την υπόθεση αγοράς αξιογράφων της τράπεζας. Επίσης, χαρακτηρίζει τις αναφορές σε σχέση με την επίδοση της κλήσης ως «ανοησία και κακοήθεια».
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις εναντίον του, άλλων επτά στελεχών της Τράπεζας και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από επενδυτή που, επειδή αγόρασε αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας αξίας 108.000 ευρώ και μειώθηκε η αξία τους, "μας κατηγορεί ότι συνωμοτήσαμε μεταξύ μας για να του πάρουμε τα λεφτά!".
"Οι δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων και εναντίον μου, έχουν σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο τον τίτλο «Ιδιωτικές Ποινικές Αγωγές» και δεν έχουν καμία σχέση με την Ποινική Δίωξη που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, όπου έχει προηγηθεί η ανακριτική διαδικασία" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.
Ο κ. Βγενόπουλος σημειώνει ότι έχει αποχωρήσει εδώ και 15 μήνες από τη Λαϊκή και υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη κατηγορία εναντίον μου».
Επίσης, χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο ότι υπάρχει ένταλμα της Interpol για τη σύλληψή του «που είναι θέμα ωρών, θα κάνει πάταγο» αλλά και τις αναφορές στον κυπριακό Τύπο ότι ο ίδιος δεν θα εντοπιστεί για να του επιδοθεί το σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=335655

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου