Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Wrestling on the way out of the Olympics?


Wrestling on the way out of the Olympics?

Panathinaikos Supporters Abroad announcement for the sport of wrestling

Στον απόηχο της απόφασης της ΔΟΕ για αφαίρεση του αθλήματος της πάλης (Ελευθέρας και Ελληνορωμαικής) από τα βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενoμένης το 2020, οι Panathinaikos Supporters Abroad θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας, τόσο στο ιστορικό τμήμα πάλης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όσο και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης.

Μια τέτοια απόφαση θα ήταν ένα ιστορικό λάθος και τεράστιο πλήγμα στο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα καθώς η πάλη πληρώνει, δυστυχώς, την αντιεμπορικότητά της και την έλλειψη χορηγών. Οι λόγοι αυτοί βέβαια, έρχονται σε αντίθεση με το ολυμπιακό ιδεώδες αλλά και την ιστορία την ίδια, αφού το συγκεκριμένο άθλημα διεξάγεται από το 708 π.Χ.

 Η πάλη, ιστορικά, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του αρχαίου αθλητικού ρεπερτορίου, μέρος των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων αλλά και ένα από τα αθλήματα που έχουν αδιάλειπτη παρουσία σε όλες τις σύγχρονες Ολυμπιάδες από το 1896 και μετά.Ο αποκλεισμός του αθλήματος θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στην επιβίωσή της πάλης ανά το παγκόσμιο, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για το ευγενές αυτό άθλημα. Επίσης δείχνει μεγάλη έλλειψη σεβασμού απέναντι στους αθλητές, οι οποίοι έχουν σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα προετοιμασίας από πολλά άλλα αθλήματα. Η ζωή ενός παλαιστή είναι επίπονη αφού η αφοσίωση τους στο άθλημα δεν επιτρέπει παραστρατήματα και περιθώρια λάθους. Παράλληλα η έλλειψη χρημάτων μέσω χορηγών και διαφημίσεων, κάνει την επιβίωση της πάλης ακόμα πιο δύσκολη.

 


Οι Panathinaikos Supporters Abroad έχουν ήδη βοηθήσει οικονομικά το ερασιτεχνικό τμήμα της πάλης του Παναθηναϊκού, και θέλουν να τονίσουν, πως κόντρα σε οποιαδήποτε απόφαση της ΔΟΕ, θα συνεχίσουν να στηρίζουν το τμήμα αναγνωρίζοντας τη σημασία που κατέχει τόσο στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο όσο και στον ελληνικό αθλητισμό, γενικότερα. Η πάλη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του συλλόγου μας και θα την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Είμαστε δίπλα σας, για πάντα!

Με τιμή, Panathinaikos Supporters Abroad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου