Σάββατο, 13 Απριλίου 2013


 |  | 

13 Απρίλη 2008. Να' σουν εδώ...

Ο Ar1stot3lis γράφει τις αναμνήσεις του από τη μεγαλύτερη αθλητική πορεία όλων των εποχών, που έγινε σαν σήμερα στις 13 Απριλίου 2008...

Σαν σήμερα έγινε η μεγαλύτερη αθλητική πορεία όλων των εποχών στη χώρα. Το συλλαλητήριο του Πεδίου του Άρεως. Πάνω από 40.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν επιτακτικά την αλλαγή στο διοικητικό πεδίο του Τριφυλλιού, που εκείνη την εποχή βαλλόταν από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, με την διοίκηση του να κωφεύει στα αιτήματα του κόσμου, ανήμπορη και απρόθυμη να αφουγκραστεί τον παλμό του μέσου Παναθηναϊκού οπαδού.
Το συλλαλητήριο δεν πρόκειται ποτέ να δραπετεύσει από την καρδιά όλων όσων εκείνη την απριλιάτικη Κυριακή του '08 ήταν παρόντες.

Τι δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ από εκείνη την ξεχωριστή ημέρα:

- Δεν πρόκειται να ξεχάσω πως μετέπειτα, κάποιοι φρόντισαν να προδώσουν όσα πρέσβευε εκείνη η μέρα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

- Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τον συνήθως ψύχραιμο Π.M. που σε ολόκληρη την πορεία από το Πεδίο του Άρεως μέχρι την Λουκάρεως έκλαιγε με λυγμούς από την συγκίνηση σαν μικρό παιδί.

- Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις ορδές οπαδών που κατάφθαναν από παντού, με σημαίες, φανέλες, κασκόλ, φωνάζοντας και τραγουδώντας για τον Παναθηναϊκό.

- Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ πως από τους εκατοντάδες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, μόλις τρεις παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο (Ζαχαρίας ΠιτυχούτηςΦραγκίσκος Σούρπης, Τάκης Λουκανίδης).

- Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ πως ήμουν μόλις το ένατο άτομο που έφτασε στο Πεδίον του Άρεως στις 13.55. Δύο ώρες μετά οι εννέα είχαν γίνει σαράντα-και πλέον- χιλιάδες.

- Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρέδωσαν μαθήματα οπαδισμού και συμπεριφοράς εκείνη την ημέρα. Δεν άνοιξε μύτη...

- Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την αποσιώπηση του συλλαλητηρίου από τα περισσότερα κανάλια, και κυρίως την κρατική τηλεόραση, η οποία δεν ανέφερε τίποτε για το γεγονός, λες και μία πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ήταν φάντασμα. Διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο εκείνη, ο νυν αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Χρήστος Παναγόπουλος. Γενικός Διευθυντής και υπεύθυνος των αθλητικών... οΔημήτρης Γόντικας! Ασύλληπτο... Οι υπηρεσίες τους, λογικά, επιβραβευθηκαν μελλοντικά με μία θέση στην ΠΑΕ!

Έξι χρόνια μετά, το 2013, είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί ξανά μία τόσο μεγάλη πορεία. Για πολλούς λόγους. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ακόμα πιο δεινή θέση από τότε.

Το συλλαλητήριο του 2008 θα έμενε ακόμα περισσότερο στην Ιστορία εάν... Άσ' το. Δεν αλλάζει το παρελθόν, δυστυχώς. Ούτε κάποια μυαλά ανθρώπων που έβαλαν τον εγωϊσμό τους πάνω από το συμφέρον του Συλλόγου. Όχι, δεν πρόκειται να τους ονοματίσω. Κάν' το εσύ αγαπητέ αναγνώστη.

Ραντεβού στο επόμενο συλλαλητήριο, που θα έχει στόχο τη διάσωση του γηπέδου Αλεξάνδρας, που κάποιοι θέλουν να θυσιάσουν για χάρη μίας Διπλής Ανάπλασης, η οποία, εάν πραγματοποιηθεί θα αποδειχθεί όχι απλά επιζήμια και καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, αλλά στην ουσία θα είναι η ταφόπλακα ολόκληρου του Παναθηναϊκού οικοδομήματος.

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...

Δεν φοβάμαι όμως, όσο υπάρχουν εκεί έξω οι υπόλοιποι 39.999 άνθρωποι που εκείνη την μέρα ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μου.

Το πλακάτ με τη μορφή του ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη είναι εκεί και περιμένει, για να πάρει ξανά «θέση μάχης»

Ar1stot3lis


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2013/04/13-aprili-2008-na-soun-edo.html#ixzz2QN3GpWrm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου