Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για το φαινόμενο Διαμαντίδης και για τον άθλο του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.
Ότι και να πεις θα είναι λίγο. Για όλους, όσους μας έκαναν περήφανους που είμαστε Παναθηναϊκοί και χθες το βράδυ. Απλά έτσι όπως το πάτε παιδιά φοβάμαι , ότι στην πορεία θα έχουμε απώλειες από …..καρδιά. Μιλάμε για μία ομάδα-θαύμα, που εκεί που νόμιζαν όλοι στην αρχή της χρονιάς, ότι τελείωσε, επανήλθε δριμύτερη με μεγαλύτερη ……όρεξη (άλλο θέλω να πω καταλαβαίνετε) και διψασμένη λες και δεν έχει έξι αστέρια, λες και θέλει να πάρει τώρα το πρώτο ευρωπαϊκό και όχι το έβδομο.

Μιλάμε για έναν 3D παίκτη, που κάθε φορά κάνει κάτι, που μας αναγκάζει να ξεχνάμε το προηγούμενο. Χθες έβαλε τρίποντο με ταμπλό, όταν η μπάλα έκαιγε και στη συνέχεια έκανε ένα προσωρινό.....κλέψιμο, που καθυστέρησε όσο χρειάστηκε την επίθεση της Μπαρτσελόνα. Απλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον αθλητή –σύμβολο. Ρε Μήτσο πλάκα μας κάνεις; Την επόμενη φορά πως θα το βάλεις το τρίποντο; Τι άλλο θα δούμε;

Μιλάμε για έναν κόσμο τον κορυφαίο στην Ευρώπη. 25.000 στο κλειστό του ΟΑΚΑ έκαναν τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να ……χαζέψουν την ατμόσφαιρα και να ζηλέψουν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν κάτι ανάλογο . Δεν νομίζω , ότι υπάρχει άλλη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη, που να έχει τέτοια ατμόσφαιρα στην έδρα της. Εξαιρώ ίσως την Μακάμπι. Και γήπεδο 70.000 θέσεων θα το γέμιζε ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να δει την ομάδα του Πεδουλάκη.

Μιλάμε μία και το ανέφερα για έναν προπονητή, που διαδέχθηκε τον κορυφαίο Ευρωπαίο τεχνικό Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σε κάθε ματς δίνει απαντήσεις σε αυτούς που έλεγαν, ότι δεν κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον Παναθηναϊκό και είναι λίγος.

Μιλάμε φυσικά και για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που συνεχίζει και «ματώνει» οικονομικά με τον γιο του Παύλου, Δημήτρη να συνεχίζει το έργο του με τρομερή επιθυμία να πετύχει και να συνεχίσει την δυναστεία.

Σας ευχαριστούμε όλους για αυτό που ζούμε και φέτος. Και όλοι οι Παναθηναϊκοί σας χρωστάμε πολλά, που εξαιτίας σας εξακολουθούμε και νοιώθουμε τι σημαίνει Pa-na-thi-na-ikos!