Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013


Εγκρίθηκε η ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αποφασίστηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή στην Λεωφόρο, δραματική μείωση στο μπάτζετ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Κατά τη διάρκεια της εγκρίθηκε από τους μετόχους η διεξαγωγή νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα ΑΜΚ θα έχει διάρκεια τριών μηνών με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να αισιοδοξούν πως θα καλυφθεί, αν όχι όλο, έστω το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού.
Για την ακρίβεια στους δύο πρώτους μήνες θα έχουν δικαίωμα οι παλαιοί μέτοχοι (μέχρι 21/6), ενώ για ένα μήνα θα μπορούν να βάλουν χρήματα νέοι ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η κ. Μπαλωμένου κατά την διάρκεια ης Γ.Σ. υπάρχει ήδη νέος ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει βάλει χρήματα για την Α.Μ.Κ., χωρίς ωστόσο να πει το όνομά του και το ποσό.
Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως αυτή τη φορά ο κόσμος θα είναι πιο ενεργός μέσα από την "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και θα βοηθήσει και εκείνος στη συγκέντρωση των χρημάτων.
Επιπρόσθετα αποφασίστηκε και η αλλαγή του αριθμού των μελών του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε τα μέλη θα μπορούν να είναι από 9 έως 13. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει σύντομα νέα Γ.Σ. ώστε να γίνουν 13 τα μέλη προς τιμή της Θύρας 13, ενώ πλέον δεν θα ορίζει εκπρόσωπο ο κάθε μέτοχος, αλλά τα μέλη θα ορίζονται από την Γενική Συνέλευση.
Η Λεωφόρος και η δραματική μείωση του μπάτζετ...
Το σημαντικότερο βεβαίως που προέκυψε είναι η δραματική μείωση στο μπάτζετ της επόμενης περιόδου, καθώς η ομάδα δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκή έξοδο και τα έσοδα εκ των πραγμάτων θα είναι μειωμένα.
Όπως προέκυψε λοιπόν, τα φετινά έξοδα της ομάδας κυμάνθηκαν στα 28 εκ. ευρώ (18 το ποδοσφαιρικό τμήμα και 10 τα λειτουργικά έξοδα), ενώ για την επόμενη σεζόν προβλέπεται τα συγκεκριμένα έξοδα να μειωθούν στα 10 εκ. ευρώ (5 για το αγωνιστικό κομμάτι και 5 τα λειτουργικά έξοδα), κάτι που σημαίνει ότι η μείωση του μπάτζετ της ΠΑΕ θα αγγίξει το 65%!
Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ επιβεβαίωσε την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο και σημείωσε ότι "το ιδανικό για μένα θα ήταν να μείνουμε για πάντα στην Λεωφόρο".
Με βάση τα όσα είπε ήδη έχουν ξεκινήσει τα βελτιωτικά έργα στην ιστορική έδρα του Τριφυλλιού. Στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 4.000 κάτι το οποίο είναι εφικτό σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει.
Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στην Διπλή Ανάπλαση τονίζοντας ότι αν χτιστεί γήπεδο για τον Παναθηναϊκό όπως έγινε στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν θα πουν "όχι", ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει χρηματοδότηση της ΠΑΕ για την κατασκευή νέου γηπέδου.
"Φωτογράφισε" Αναστασίου, ανανέωση στο ρόστερ
Στην υπόθεση του τεχνικού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θέλησε ν' αναφερθεί σε ονόματα, όμως με όσα είπε ουσιαστικά "φωτογράφισε" ότι ο νέος προπονητής θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι στο επιτελείο θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας.
Μάλιστα όταν ο κ. Αλαφούζος ερωτήθηκε για την περιορισμένη εμπειρία του Γιάννη Αναστασίου απάντησε: "Αφού είπαμε να πάμε σε μια ομάδα με νέα πρόσωπα, ο κ. Αναστασίου ταιριάζει σε αυτά τα κριτήρια καθώς έχει εργαστεί στην Κ-20 του Αγιαξ".
Σε ό,τι αφορά το ρόστερ στόχος του Γιάννη Αλαφούζου είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει έμπειρους παίκτες που θα πλαισιωθούν με αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου, αλλά και ξένους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας που θα θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τον Παναθηναϊκό.
Η επιθυμία της διοίκησης του Τριφυλλιού είναι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την φετινή, ωστόσο ο "μεγάλος στόχος" είναι να βρεθούν παίκτες με χαμηλό κόστος που θα μπορούν να εξελιχθούν στην Παιανία, όπως είναι η περίπτωση του Ζέκα (την περίοδο που αγωνιζόταν στην Σετουμπάλ είχε ετήσιο συμβόλαιο 36.000 ευρώ).
Αντιδράσεις για Νταμπίζα, στο προσκήνιο ο Σαραβάκος
Στο κομμάτι του τεχνικού διευθυντή, υπήρχαν αντιδράσεις απο 3-4 μετόχους σε ενδεχόμενο ερχομό του Νταμπίζα, με τον Γιάννη Αλαφούζο να τονίζει ότι ο "Ντάμπι" ήταν πρόταση του Γιώργου Καραγκούνη, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν έρθει στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται ν' αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.
Τέλος, σε πηγαδάκι που έγινε μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δημήτρη Σαραβάκου. Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον Σαραβάκο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι στον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου και να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου