Τρίτη, 23 Απριλίου 2013


Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ
Του Γιώργου Λιβέρη
          
Η καλώς γνωστή σε μας 28χρονη Αθηνά Ωνάση, αλλά διεθνώς γνωστή ως Αθηνά Ωνάση Ντε Μιράντα, αποφάσισε οριστικά να μην αρχίσει μια προετοιμασία, για ενδεχόμενη συμμετοχή της, στους Ο.Α του Ρίο το 2016. Αυτό παρά την εισδοχή των 800 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου) από την πώληση του Σκορπιού. Τα έσοδα από την μεταβίβαση της νήσου θα διατεθούν αποκλειστικά για την προ – ολυμπιακή ετοιμασία του συζύγου της Αλβάρο Μιράντα Νέτο στο αγώνισμα της Ιππασίας που ίσως είναι το ακριβότερο Ολυμπιακό Άθλημα στον τομέα της προπαρασκευής.
          Βεβαίως θα μπορούσαν να έχουν κοινή προετοιμασία, αλλά η Αθηνά μέχρι σήμερα και για αρκετά χρόνια δεν μπόρεσε να βελτιώσει την κατάταξή της στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Η Αθηνά συνήθως βρίσκεται στη θέση 300, σπάνια κατεβαίνει κάποιες θέσεις και για να έχεις ελπίδες συμμετοχής στους Ο.Α πρέπει να βρίσκεσαι στους πρώτους 100 (είναι κοινή η κατάταξη και συμμετοχή ανδρών και γυναικών).
Foto: Doda bei den Olympischen Spielen in London 2012 mit seinem Wallach Rahmannshof´s Bogeno - Fotograf: Julia Rau
          Μετά τα παραπάνω όλο το ενδιαφέρον στρέφεται προς τον 40άρη Αλβάρο ή χαϊδευτικά Ντόντα. Μια προετοιμασία που σε μας θα φαντάζει τρομακτική όπως και για την οικογένεια Αθηνάς – Αλβάρο της οποίας τα οικονομικά  βρίσκονται  σταθερά σε καθοδηγητική πορεία.
          Η προετοιμασία του Αλβάρο άρχισε και περιλαμβάνει τα εξής:
 Αγορά, ίσως του καλύτερου ίππου στον κόσμο αξίας 1.500.000 ευρώ. Θα τον εγκαταστήσουν στους στάβλους τους (έχουν 15 άλογα) στην Ολλανδία. Προς σύγκριση και κατανόηση. Όταν η Χάιντι Αντικατζίδη αγωνίσθηκε στο Σίδνεϋ είχε μαζί της 2 άλογα αξίας 180 και 250.000. Αγωνίσθηκε με το ένα και κατετάγη 6η.Η Αθηνά πήρε τον Αλβάρο από τη Σιμπέλ και ο κατήφορος που ξεκίνησε για τη ζωή της δεν είχε τελειωμό, όπως υποστηρίζει η ίδια λίγο πριν αυτοκτονήσει.
 Προσέλαβε τον ακριβότερο προπονητή στον κόσμο (έναν άλλο Μουρίνιο) για 4 χρόνια και με άγνωστο ποσό. Πρόκειται για τον Γερμανό Λούνγκερ Μπεερμπάουμ με 3 Χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια (1988 – 92 – 96) στην υπερπήδηση εμποδίων. Με μεγάλη ιστορία στην Ιππασία. Σε ηλικία 15 ετών έπεσε σε αγώνες και βρέθηκε κάτω από το άλογό του. Έσπασε 5 πλευρά και τραυμάτισε σοβαρά τον ένα πνεύμονά του. Έμεινε 2 μήνες στο νοσοκομείο, διότι οι γιατροί αναγκάστηκαν να μετατοπίσουν τον πνεύμονα. Η κόρη του Μέρεντιθ – Μικαέλα το 2008 στο Πεκίνο ήταν 4η.
Ο Αλβάρο Μιράντα ελπίζει βέβαια σε διάκριση στο Ατομικό, αλλά περισσότερο στο Ομαδικό καθώς (σήμερα) οι θέσεις του στην παγκόσμια λίστα γυρίζουν ανάμεσα στο 30 και 40. Στο Ομαδικό θα είναι μαζί με τον βραζιλιάνο θρύλο της Ιππασίας τον Πεσόα, τον Αραούγιο, τον Αζεβέντο κ.λ.π.
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Που θα γίνεται η προετοιμασία; Μάλλον στην Ευρώπη όπου θα πρέπει να έρθει και η οικογένεια. Δηλαδή η Αθηνά και η κόρη του Αλβάρο από την προηγούμενη «ιστορία» του Αλβάρο με την Σιμπέλ Ντόρσα, που αυτοκτόνησε.


Αθηνά Ωνάση: Στους Ολυμπιακούς με τη φανέλα της Ελλάδας!

Όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Η Αθηνά κάθε χρόνο διοργανώνει ένα Ιππικό Γκραν Πρι εκατομμυρίων. Ήταν στην πρώτη κατηγορία της FEI (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) αλλά τελευταία το υποβάθμισε. Ο λόγος είναι οικονομικός, όπως πάντα. Η Αθηνά αδυνατεί να βρει ή να αναζητήσει χορηγούς, καλύπτει όλα τα έξοδα και της μεταφοράς αλόγων, ενώ σνομπάρει τα εισιτήρια. Οι Ιππικοί αγώνες κοστίζουν περισσότερα εκατομμύρια από το Τένις. Τα στοιχεία οικονομικής κάμψης της οικογένειας είναι φανερά, όπως οι κάκιστες σχέσεις της Αθηνάς με τον πατέρα της και βεβαίως με την Ελλάδα. Παρ’ όλον ότι το περιοδικό Forbes δεν περιλαμβάνει από μακρού χρόνου την Αθηνά στους 1.000 (χίλιους) πιο πλούσιους του κόσμου, ο τρόπος ζωής της παραμένει ο ίδιος. Πάντως χάριν της ιστορίας να σημειώσω. Ο Αλβάρο Νέτο Μιράντα το 1996 στην Ατλάντα κέρδισε το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων με τους Πεσόα – Αζεβέντο – Γιόχανπέτερ και το 2000 στο Σίδνεϋ πάλι ήταν 3ος με τους Αζενέντο και Γιόχανπετερ (ομάδα με 3 τώρα). Και στις 2 περιπτώσεις με τον ίππο «Άσπεν». Καιρός ήταν να τον αλλάξει, γέρασε. Τουλάχιστον να ονόμαζε τον νέο ίππο του «Scorpion».

σχόλιο ενός φίλου:

Αθηνά Ωνάση: Ντροπή. Πούλησε τον Σκορπιό για να πληρώσει τις ασφάλειες των αλόγων της!!!
23 - Απρ - 2013 17:26
 Να σας πω κάτι. Επειδή έτυχε για πολλά χρόνια ν΄ακολουθώ το ρεπορτάζ του Ωνάση, κι επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να τα λέω χύμα…Καλά έκανε και πούλησε η Αθηνά. Άλλωστε όσο ήταν στα χέρια της δε τον αξιοποιούσε,…δεν έκανε κάτι για το νησί…δεν έφερνε τους ματσωμένους φίλους της να κάνουν κατανάλωση στο Νυδρί…δεν ενδιαφερόταν ρε αδερφέ. Είχε άλλες προτεραιότητες. 
Και να σας πω και κάτι άλλο; Αν δεν υπήρχαν οι τάφοι της μάνας της του Παππού και του θείου της…για την Αθηνά ο Σκορπιός θα ήταν απλά ένα ακόμη ακίνητο.
Τουλάχιστον αυτός που το πήρε θα το «πουλήσει» όπως πρέπει στο παρεάκι του. Ήδη στη Ρωσία γίνεται μεγάλος ντόρος μετά την αγορά από τον μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ .
Όσο για την Αθηνά; Γιατί πούλησε τον Σκορπιό; Κρατηθείτε. Το κορίτσι χρειαζόταν αυτό το ποσό για να διασφαλίσει το συμβόλαιο της μεταφοράς των αλόγων της με την αεροπορική εταιρία «Lufthansa» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας αλλά και για όπου αλλού χρειαστεί να πάνε (τα άλογα) της για τα επόμενα 5 χρόνια!
Ντροπή…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου