Τρίτη, 2 Απριλίου 2013AΘΛHTIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης02-04-13
Τρεις «τελικοί» για Παναθηναϊκό
Ο Βονόρτας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες στην προσπάθεια συμμετοχής της ομάδας στα πλέι οφ
Χρ. Κοντος
Η νέα αλλαγή στη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού έγινε με θορυβώδη τρόπο, πρώτα με την ήττα από τον Πλατανιά και έπειτα με τις θυελλώδεις δηλώσεις του Φάμπρι, ο οποίος καταφέρθηκε δημοσίως εναντίον των παικτών του και προκάλεσε τις αντιδράσεις τους. Η στάση του αυτή απαντήθηκε με τον αναμενόμενο τρόπο από τη διοίκηση. Σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, ο Ισπανός τεχνικός απολύθηκε όχι μόνο ως συνυπεύθυνος για την κακή εικόνα των «πρασίνων», αλλά και για τη μοναδική ικανότητά του να φέρνει εντάσεις και τριβές σε προσωπικό επίπεδο στ’ αποδυτήρια. Λόγω του φορτισμένου κλίματος, ο Φάμπρι δεν εμφανίστηκε χθες στην Παιανία για να αποχαιρετήσει τους παίκτες του, κάτι που ίσως να κάνει σήμερα.
Ο τέταρτος προπονητής του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν είναι ο Γιάννης Βονόρτας. Ο παλαίμαχος αμυντικός είναι πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής της Παιανίας και υπήρξε πρόσφατα βοηθός του Ρότσα στη σύντομη επιστροφή του στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε τις συστάσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος δεν πήγε στην Παιανία για να τον παρουσιάσει στους παίκτες. «Θέλω να καταφέρω να συνεχίσω την καλή πορεία που κάναμε με τον Χουάν. Βούληση της διοίκησης είναι να εκμεταλλευτούμε τα νέα παιδιά του συλλόγου. Είναι δύσκολη η προσπάθειά μας να μπούμε στα πλέι οφ, μια και δεν είναι όλα μόνο στο χέρι μας. Εμπιστεύομαι τους παίκτες, όπως πάντα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Βονόρτα, ο οποίος είδε τον Τοτσέ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στον δεξί δικέφαλο.
Η αδυναμία της ΠΑΕ να καταβάλει τα οφειλόμενα στον Ερασιτέχνη προκάλεσε την παραίτηση του Αχιλλέα Μακρόπουλου, η οποία ανακλήθηκε τελικά «λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γ.Σ. στις 8/4/2013», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. «Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η ΠΑΕ έχει ήδη δώσει ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε να ξεφύγει απ’ αυτήν τη δύσκολη θέση, παράλληλα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική εξυγίανσή μας. Με βασικό συστατικό την ενότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πρώτη μέρα, θα σηκώσουμε και πάλι κεφάλι», ήταν η άμεση απάντηση της ΠΑΕ.
http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου