Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

ΠΑΛΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΫ 


    

Του Γιώργου Λιβέρη

Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, τη Παρασκευή 24/5 στο αεροπλάνο για Λονδίνο, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ταξίδευαν με την ομάδα Παίδων (under 15) του Παναθηναϊκού, που πήγαινε για τον ίδιο σκοπό, να παρακολουθήσει το παιχνίδι Ντόρτμουντ-Μπάγερν.

Το όχι τόσο σύνηθες αυτό γεγονός, δεν είχε εμφανισθεί στα ΜΜΕ, παρότι είχε μια μοναδικότητα και τιμούσε τη χώρα μας και το σύλλογο με τη καλύτερη ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.


Τι συνέβαινε:

Η UEFA με τη συνδρομή ρωσικής εταιρείας αερίου, κάλεσε για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ τις καλύτερες παιδικές ομάδες των χωρών:

Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Την τιμή αυτή συλλογικά είχαν η Τσέλσι, η Σάλκε, η Ζενίτ, ο Ερυθρός Αστέρας, ο Παναθηναϊκός κλπ.

Το πρόγραμμα των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών, εκτός από την παρακολούθηση του παιχνιδιού (μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ βέβαια), περιλαμβάνει και ένα σύντομο σεμινάριο στο οποίο θα μιλούσε ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ.
Ασφαλώς τυχεροί οι μικροί και περισσότερο τυχεροί όσοι εξ αυτών θα μπορέσουν να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές και σωστοί άνθρωποι στη κοινωνία.
Αντίθετα άτυχοι είμαστε εμείς οι φίλαθλοι που έχουμε τέτοιους ρεπόρτερ στον Παναθηναϊκό, οι οποίοι χάνουν ιστορικής σημασίας γεγονότα για το Σύλλογο, με την ασύμμετρη παρακολούθηση.
Ενώ ο Παναθηναϊκός διέρχεται τη δυσμενέστερη οικονομική του περίοδο, τις χειρότερες διοικητικές καταστάσεις στα 105 χρόνια της ιστορίας του και τον κατακερματισμό της άλλοτε συμπαγούς μάζας των φιλάθλων του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την ανικανότητα των εντεταλμένων με την ειδησεογραφική παρακολούθηση του Συλλόγου.
Επειδή οπωσδήποτε το γεγονός είναι μοναδικό και κόλαφος για εκείνους που υποστηρίζουν οτι με την αγορά έτοιμων ποδοσφαιριστών καλλιεργούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πράγμα δεν πρέπει να μείνει στο αθόρυβο.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, ο Σύλλογος
Παλαιμάχων Πρωταθλητών, η Θύρα 13 κλπ πρέπει να τιμήσουν αυτά τα παιδιά, όσους τους ανέδειξαν αλλά και εκείνους που συνέβαλαν να υπάρχει ελληνική ποδοσφαιρική παρουσία στο Γουέμπλεϋ.
http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου