Κυριακή, 12 Μαΐου 2013


Λόγια καρδιάς από τον Ζαχαρία Πιτυχούτη

Μία ξεχωριστή συνέντευξη -«χείμαρο αγάπης» για το Τριφύλλι- παραχώρησε ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης στους Panathinaikos Supporters Abroad. 

Ο αγαπητός σε κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού Ζαχαρίας Πιτυχούτης, παλαίμαχος αλλά κυρίως οπαδός του Τριφυλλιού, μίλησε στο PAO Abroad.

Απολαυστε ένα μέρος της συνέντευξης. Ολόκληρη μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ:

Εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκινήσαμε για την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό να συναντήσουμε έναν μεγάλο αθλητή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκoύ και πρωταγωνιστή του ιστορικού αήττητου πρωταθλήματος του 1964, τον κύριο ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΙΤΥΧΟΥΤΗ.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού έδινε, εκείνη τη μέρα, έναν πολύ κρίσιμο αγώνα ενάντια στον Αθηναικό και ο κύριος Πιτυχούτης, ως γνήσιος Παναθηναικός, δεν θα μπορούσε να λείψει απο τον ιστορικό «Τάφο του Ινδού».

Μετά το τέλος του αγώνα και την μεγάλη νίκη των κοριτσιών μας, τον συναντήσαμε και καθήσαμε για να αρχίσουμε την... «συνέντευξη» .

Το πρώτο πράγμα το οποίο μας ενυπωσίασε, ήταν η λάμψη της χαράς στα μάτια του για τη νίκη του Παναθηναικού. Τα λόγια του γι΄αυτό που μόλις είχε βιώσει στον «Τάφο», για την ατμόσφαιρα και το πάθος που έζησε εκείνο το μεσημέρι, σου έδιναν να καταλάβεις πως μιλάς όχι απλά με έναν τεράστιο παλαίμαχο αθλητή του συλλόγου αλλά ταυτόχρονα με έναν γνήσιο οπαδό της Παναθηναικής ιδέας. Tο εξαιρετικά ιδιαίτερο γνώρισμα αυτού του υπέροχου ανθρώπου είναι ότι το πάθος του για την ομάδα συνδυάζεται με μια πηγαία ευαισθησία και ένα απαράμιλλο ήθος.

Κάπου εκεί, στην αρχή της συνομιλίας μας, καταλάβαμε ότι αυτή η συνέντευξη δεν θα ήταν καθόλου συνηθισμένη... Οι ερωτήσεις που είχαμε προετοιμάσει θα έμεναν στο περιθώριο, οικειοθελώς και απολύτως φυσιολογικά, και οι απαντήσεις θα είχαν τη μορφή ενός χειμάρρου αγάπης για τον Παναθηναικό και τον κόσμο του.

Στο πέτο του σακακιού του δέσποζε η καρφίτσα του συλλόγου παλαιμάχων αθλητών της ομάδας μας και στον Παναθηναικό, φυσικά, ήταν αφιερωμένα τα πρώτα του λόγια :

«Είναι τιμή μου, που με κάλεσαν στον σύλλογο παλαιμάχων, εκεί βρίσκεται όλος ο Παναθηναικός και οι πρωταγωνιστές του από όλα τα αθλήματα. Όταν ήμουν αθλητής του ποδοσφαίρου, δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο να πηγαίνουμε να παρακολουθούμε τα άλλα τμήματα, αν και γνωρίζαμε καλά τις επιτυχίες τους, όπως, για παράδειγμα, της προέδρου μας, Μαίρης Λομβάρδου, στην κολύμβηση».

Καμμιά φορά, οι ποδοσφαιριστές νομίζουν πως ο Παναθηναικός είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή έστω και το μπάσκετ, αλλά δεν είναι έτσι . . .

«Το έμβλημα του Παναθηναικού, το τριφύλλι, έχει στο σχήμα του τρεις καρδιές: Η μια καρδιά είναι οι αθλητές του, η άλλη είναι οι παράγοντες και η τρίτη και σημαντικότερη είναι ο κόσμος του, τα εκατομμύρια των φιλάθλων του, που έχουν δώσει ακόμα και το αίμα τους για τον σύλλογο. Εμείς , οι ποδοσφαιριστές, είμαστε ένα απλό κομμάτι σε αυτό το υπέροχο ψηφιδωτό που λέγεται Παναθηναϊκός...»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξηΔιαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2013/05/logia-kardias-apo-ton-pitixouti.html#ixzz2T4WbPKte
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου