Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Η UEFA είναι το αφεντικό!

Μπήκα δεξιά και αριστερά σε διαφορες ιστοσελίδες για να μετρήσω τον παλμό γύρω από το θέμα τον αδειοδοτήσεων που προέκυψε και την εκ πρώτης όψεως απόρριψης του φακέλου του ΠΑΣ και την παραπομπή του φακέλου του Παναθηναϊκού στην επιτροπή «financial fair play».
Αυτό που κατά 90% διαπίστωσα ήταν ότι όλοι τα ρίχνουν στον Αλαφούζο λες και αυτός είναι υπεύθυνος για το licence των ομάδων και ειδικά του ΠΑΣ Γιάννενα.  Με λίγα λόγια… αυτός κανόνισε να πάρει ο Παναθηναϊκός άδεια από την UEFA(που ούτε αυτό είναι ακόμα σίγουρο).  Μπράβο ρε Αλαφούζο, έχεις τόση δύναμη μέσα στην UEFA και δεν έχεις στο έρμαιο το ελληνικό πρωτάθλημα;
Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα, δεν είναι καθόλου έτσι που ο οπαδός τα βλέπει…
 
Ο καθένας λέει την οπαδικη του άποψη αλλα η αλήθεια είναι άλλη.
ΠΑΟ και ΠΑΣ Γιάννενα έχουν τελείως διαφορετικά προβλήματα και για αυτό η ΟΥΕΦΑ κάλεσε τον ΠΑΟ για περισσότερες εξηγήσεις ενώ απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννενα.  Την ΟΥΕΦΑ σε αυτή τη φάση δεν την ενδιαφέρει ποσα χρωστας αλλα τι πλάνο έχεις για να τα εξοφλησεις. Το πρόβλημα του ΠΑΣ Γιάννενα είναι ότι χρωστάει μεν πολύ λιγότερα απο τον ΠΑΟ, αλλα το μόνο που παρουσίασε ήταν ένα διακανονισμό με την εφορία αλλα καμία αξιόπιστη εγγύηση ότι θα τα πληρώσει.  Το προβλημα του ΠΑΟ είναι ότι χρωστάει πολύ περισσότερα ,παρουσίασε πιο αξιόπιστες εγγυήσεις απο τον ΠΑΣ Γιάννενα  αλλα λόγω μεγέθους του χρέους οι της ΟΥΕΦΑ θέλουν να είναι σίγουροι για την αξιοπιστία των εγγυήσεων.
Χρεος εχουν οι περισσοτερες ευρωπαικες ομαδες. Το θεμα ειναι η σωστη διαχειρηση του χρεους, που ο Παναθηναικος εχει πετυχει, ενω η ομαδα του Πας Γιάννενα όχι. Γι αυτο και ηταν σκανδαλο η αποφαση της ΕΠΟ να  δωσει την αδεια στον ΠΑΣ έστω και στην δευτεροβάθμια επιτροπή.
Καταλάβατε λοιπόν που σκούζετε όλοι ακόμα και οι «Παναθηναϊκαρες» που βγήκαν αμέσως να κράξουν τον Αλαφούζο;;…. Δεν είναι ο Αλαφούζος το αφεντικό σε αυτές τις αποφάσεις… η UEFA είναι το αφεντικό!!


Mike N.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου