Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

«Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Λεωφόρο» (photos)

Συντάκτης: Χρήστος ΓιαννούληςΔημοσίευση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 18.02/http://www.onsports.gr
«Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Λεωφόρο» (photos) | onsports.gr
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξήγησε το πλάνο της νέας διοίκησης κι επανέλαβε την πάγια θέση του συλλόγου για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, η νέα διοίκηση του «τριφυλλιού». Ο πρόεδρος Ηλίας Μιχαλαριάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Καρανάσο, και τον επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ, Μανώλη Λαδουκάκη, εξήγησαν το πλάνο της νέας διοίκησης στα γραφεία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στους Αμπελόκηπους.
Παρουσία και του νομικού συμβούλου του συλλόγου, κ. Κοτσίρη, οι παράγοντες του Παναθηναϊκού επανέλαβαν ότι στόχος τους είναι να επαναφέρουν το «τριφύλλι» σε… ήρεμα νερά, ενώ αναφορικά με το θέμα του γηπέδου και της «Διπλής Ανάπλασης» έκαναν ξεκάθαρο πως πάγια θέση του Ερασιτέχνη είναι να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στη «Λεωφόρο» και να κατασκευαστεί εκεί το νέο «σπίτι» της ομάδας. Παράλληλα, μίλησαν για την κατάσταση στο σύλλογο αλλά και την προσπάθεια που υπάρχει να γίνει πράξη πλέον το «Ενιαίος κι αδιαίρετος Παναθηναϊκός», αφού όπως τόνισαν οι παράγοντες του «τριφυλλιού» οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ.
«Πάσχουμε στην οργάνωση»
«Ο σκοπός της παρουσίας μας εδώ σήμερα είναι να γνωριστούμε καλύτερα, να κάνουμε μια ενημέρωση για το ποιοι είμαστε και να μάθει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού το πλάνο που έχουμε για τον Ερασιτέχνη», ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Μιχαλαριά, ο οποίος πρόσθεσε: «Ως πέρσι ήμουν έφορος στο τμήμα μπάσκετ των γυναικών, στον Παναθηναϊκό ήρθα πριν από 4 χρόνια επί διοίκησης του κ. Κίτσιου κι αυτός που με έφερε στο σύλλογο ήταν ο κ. Ακριτίδης. Πέρσι στο γυναικείο μπάσκετ μετά από αρκετές ταλαντεύσεις, με το 1/4 του μπάτζετ της περιόδου 2008-2009 και την προσθήκη του κ. Κουτσουμπού καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.
Σας το αναφέρω αυτό για να σας πω πως από τον Παναθηναϊκό αυτό που λείπει τα τελευταία χρόνια είναι η οργάνωση, η παρουσία στις ομοσπονδίες και το αρκετό τρέξιμο. Κάποια χρήματα υπάρχουν, όχι αυτά των περασμένων εποχών, αλλά δεν είναι αρκετά από τη στιγμή που δεν έχουμε τα παραπάνω στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός πάσχει στην οργάνωση, στην παρουσία του σε ομοσπονδίες και θεσμικά όργανα. Αρκεί να σας πως ότι τμήμα του Παναθηναϊκού είχε πανελλήνιους αγώνες πριν από λίγες ημέρες και ο έφορός του ήταν … σε διακοπές»!
Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλαριάς πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι τα παιδιά που βρίσκονται στο γραφείο του συλλόγου κάνουν τεράστιες προσπάθειες, μαζί με τον λογιστή μας, τον κ. Γιάννη Ζαφείρη ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνουμε, είναι να οργανώσουμε τον Παναθηναϊκό».
«Είμαστε όλοι οπαδοί του Παναθηναϊκού»
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ανέφερε ακόμα ότι: «Δεν έχω κρύψει πως είμαι οπαδός. Όλοι μας είμαστε οπαδοί του Παναθηναϊκού και για αυτό είμαστε εδώ. Η διοίκηση δεν είναι η Θύρα 13, αλλά όλοι είμαστε μια παρέα, είμαστε οπαδοί του Παναθηναϊκού και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του Παναθηναϊκού. Χρήματα προσωπικά δεν έχουμε. Όμως στόχος μας είναι να καταφέρουμε το σύλλογο να λειτουργεί καλύπτοντας τα έξοδά του.
Δεν θέλουμε τη λύση του πρωτοδικείου. Για αυτό αναλάβαμε. Το πρωτοδικείο έχει κάποια προτερήματα, όμως, δεν θα υπήρχε καμία ανάπτυξη με αυτές τις συνθήκες. Παναθηναϊκός χωρίς ανάπτυξη, δεν είναι Παναθηναϊκός. Παναθηναϊκός χωρίς τμήματα, δεν είναι Παναθηναϊκός. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο Παναθηναϊκός, να μπορέσουμε να κάνουμε μια διαχείριση των εσόδων και τον εξόδων και να εξοφλήσουμε όλα τα οφειλόμενα του συλλόγου από το παρελθόν»
«Λογιστικός έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες»
Όπως ανέφερε ο Ηλίας Μιχαλαριάς, αλλά και οι άμεσοι συνεργάτες του, θα διεξαχθεί εσωτερικός λογιστικός έλεγχος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους δημιούργησαν τα χρέη. Με αυτό τον τρόπο, ο κόσμος θα μάθει πως έφτασε σε αυτό το σημείο ο σύλλογος και θα σταματήσει το γενικότερο… τσουβάλιασμα των ευθυνών.
«Θα γίνει εσωτερικός λογιστικός έλεγχος. Θα δούμε που και πόσα χρωστάμε, τι έσοδα έχουμε και τι έσοδα μπορούμε να περιμένουμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να δούμε πότε δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη και να προχωρήσουμε και τον προγραμματισμό στο αγωνιστικό κομμάτι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.
Στη συνέχεια είπε: «Θέλουμε να έχουμε ομάδες, να λειτουργούν όλα τα τμήματα σοβαρά και να υφίσταται όπως πρέπει ο Παναθηναϊκός. Γιατί Παναθηναϊκός θα πει, μαχητική ψυχή. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη μάχη και να καταφέρουμε σε μάκρος χρόνου να κάνουμε πράξη τον ύμνο μας, να είμαστε πρωταθλητές σε όλα τα σπορ».
Ειδική μνεία σε Μακρόπουλο και εθελοντισμός
Στο σημείο αυτό, ο Ηλίας Μιχαλαριάς ξεκαθάρισε πως: «Θέλω να πω κάτι. Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν φταίνε αποκλειστικά οι προκάτοχοί μας. Θα ήταν εύκολο να βγούμε και να ρίξουμε ευθύνες. Θέλω να κάνω και ειδική μνεία στον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο ο οποίος με μεγάλο προσωπικό κόστος έφερε μεγάλες επιτυχίες, για τα μέτρα της κατάστασης, στον Παναθηναϊκό. Τον ευχαριστούμε που κράτησε τον Παναθηναϊκό σε ένα καλό επίπεδο και θέλουμε να είναι κοντά μας.
Όπως κοντά μας, θέλουμε να είναι κάθε φίλος του Παναθηναϊκού. Δεν περιμένουμε μόνο τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Θέλουμε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αυτές τις πρώτες δυο εβδομάδες της διοίκησής μας, έχουν έρθει και θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά. Όχι μόνο χρήματα, αλλά εργασία, υπηρεσίες. Υπάρχει αρκετή εθελοντική εργασία και τι ζητάμε».
Μειωμένη συνδρομή και διαρκείας όλων των αθλημάτων
Ακολούθως, ο Γιώργος Καρανάσος, γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού, πήρε το λόγο κι ανέφερε κάποια οικονομικά δεδομένα που αφορούν το κόστος της συνδρομής στον Ερασιτέχνη αλλά και στα εισιτήρια διαρκείας όλων των αθλημάτων του συλλόγου.
«Θέλουμε να ενημερώσουμε πως η διοίκηση αποφάσισε να μειώσει τη συνδρομή για την εγγραφή των μελών στα 60 ευρώ ετησίως. Θα γράφετε μέλος όποιος επιθυμεί, με μια φωτοτυπία ταυτότητας και μια απλή αίτηση που θα συμπληρώνει. Επίσης, θα καθιερωθούν διαρκείας για τα ομαδικά τμήματα που θα κοστίζουν 30 ευρώ και 70 ευρώ ενιαίο διαρκείας για όλα τα αθλήματα. Δημιουργούμε κι ένα VIP εισιτήριο διαρκείας, κόστους 100 ευρώ για κάθε άθλημα, για όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο οικονομικό κομμάτι», ανέφερε ο κ. Καρανάσος.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαδουκάκης, επικεφαλής του ΤΑΑ, ανέφερε: «Αποχώρησα πριν από τέσσερα χρόνια από το βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Το χάλι της τελευταίας τριετίας και οι παραινέσεις κάποιων παιδιών από τον σύλλογο, με έκαναν να βγω μπροστά για να ανακτήσει το τμήμα τη χαμένη του αξιοπιστία».
«Θα υπάρξει βεβαίωση χρεών»
Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους παράγοντες του συλλόγου, με την πρώτη να αφορά στα χρέη και το αν έχουν εικόνα για το ύψους τους.
«Έχουμε ένα συνολικό πλάνο, να δούμε ποια είναι τα πραγματικά μας χρέη. Όταν τελειώσει ο έλεγχος που γίνεται, θα υπάρξει βεβαίωση χρεών και θα γνωρίζει ο κόσμος ποιος ευθύνεται για αυτά», είπε ο κ. Μιχαλαριάς ενώ ο κ. Λαδουκάκης ανέφερε: «Από το 2008 και μετά δημιουργήθηκαν χρέη στο βόλεϊ, πριν δεν υπήρχαν. Με τον έλεγχο θα δούμε πως έγιναν».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρανάσος είπε: «Ο έλεγχος θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο θεωρούμε πως θα μπορέσουμε να βάλουμε σε εφαρμογή το πλάνο της νέας διοίκησης».
«Επαφές με την ΠΑΕ για Λεωφόρο»
Όσο για το θέμα της σύμβασης με την ΠΑΕ για τη χρησιμοποίηση του «Απόστολος Νικολαΐδης», ο κ. Μιχαλαριάς ανέφερε: «Έχουμε κάνει επαφές με την ΠΑΕ για το θέμα αυτό, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία συνεννόησης. Σύντομα θα υπογράψουμε τη σύμβαση και το έσοδο αυτό σαφώς θα βοηθήσει πολύ τον Ερασιτέχνη».
Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα έσοδα του συλλόγου είπε: «Εκπονούμε ένα χορηγικό πρόγραμμα και τυπώνουμε ένα ενημερωτικό για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει χορηγός. Επίσης, σημαντικό κομμάτι είναι οι συνδρομές των ακαδημιών. Σε αυτό χωλαίνουμε. Όπως και στις διαδικασίες εγγραφής στις ακαδημίες.
Να γίνει πράξη του «Ενιαίος κι Αδιαίρετος»
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άλλου είδους συνεργασία του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, ο πρόεδρος υποστήριξε: «Είμαστε μόλις δυο εβδομάδες στη διοίκηση. Έχουμε πολλές σκέψεις. Για την ακρίβεια υπάρχει οργασμός ιδεών. Εμείς είμαστε οπαδοί, γίναμε οπαδοί από το ποδόσφαιρο κακά τα ψέματα. Θέλουμε να γίνουμε η «κόλλα» για να καταφέρουμε να γίνει ο Παναθηναϊκός «ένα». Να καταφέρουμε να γίνει πράξη το «Ενιαίος κι αδιαίρετος» που λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός βέβαια έχει και χρόνιες παθογένειες. Όπως το θέμα των εγκαταστάσεων. Δεν γίνεται να είμαστε ομάδα της Αθήνας και να έχουμε μηδέν ώρες στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου. Έχουμε εχθρική αντιμετώπιση από τον Δήμο Αθηναίων. Όλα αυτά, για ένα διακανονισμένο χρέος ύψους 2000 ευρώ…».
«Ο Παναθηναϊκός να μείνει στη Λεωφόρο»
Όσο για το «καυτό» θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» και τη θέση του Ερασιτέχνη, οι παράγοντες των «πράσινων» ήταν ξεκάθαροι. Θέληση όλων είναι να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αν είναι αυτό εφικτό να κατασκευαστεί εκεί το νέο γήπεδο της ομάδας.
«Η κοινή γραμμή όλου του Παναθηναϊκού, όχι μόνο του Ερασιτέχνη, είναι να μείνουμε στη Λεωφόρο. Η Διπλή Ανάπλαση πρέπει να σταματήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να φύγει από τη Λεωφόρο. Θέλουμε να κάνουμε το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Για τον Ερασιτέχνη, θέλουμε είτε να γίνουν στη Λεωφόρο οι εγκαταστάσεις, είτε να εκμεταλλευτούμε χώρους από εδώ ως το Πεδίο του Άρεως και να γίνει όλη αυτή η περιοχή, περιοχή του Παναθηναϊκού», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μιχαλαριάς.
Σε αυτό το σημείο, το λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κ. Κοτσίρης, που σχολίασε: «Το θέμα αυτό είναι λεπτό, μιλάμε για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεν μπορούμε να επεκταθούμε τώρα σε λεπτομέρειες. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα αναφερθούμε όταν πρέπει».
«Θα πιέσουμε τον Δήμο Αθηναίων»
Ο κ. Μιχαλαριάς είχε αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει εχθρική αντιμετώπιση από τον Δήμο Αθηναίων και ρωτήθηκε για το αν σκοπός της νέας διοίκησης είναι να ασκήσει πιέσεις έτσι ώστε να καταφέρει να πετύχει πράγματα προς όφελος του συλλόγου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρξει η ανάλογη πίεση και μέσω του Παναθηναϊκού Κινήματος.
«Παναθηναϊκός είμαστε, θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αλίμονο αν δεν το κάνουμε. Ήδη γίνεται προσπάθεια μέσω του Παναθηναϊκού Κινήματος και ως σύλλογος θα το στηρίξουμε επίσημα στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Όπως είπαμε και πριν, αυτό που χρειαζόμαστε είναι τρέξιμο και παρουσία παντού. Σε θεσμικά όργανα, στην πολιτεία, στις ομοσπονδίες. Για αυτό και είμαστε εδώ, νέοι άνθρωποι είμαστε, θα τρέξουμε για τον Παναθηναϊκό.
«Παναθηναϊκός παντού, βοήθεια απ’ όλους»
Παράλληλα, αναφορικά με θέματα που αφορούν διάφορα τμήματα του Παναθηναϊκού ο Ηλίας Μιχαλαριάς τόνισε: «Το βόλεϊ θα αλλάξει έδρα, έχουμε μια συνεργασία με τον Πανελλήνιο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κι άλλες αίθουσες για τις ακαδημίες. Το σχέδιό μας είναι μεγαλόπνοο. Στο μέλλον ευχόμαστε, έχουμε ως όραμα, να καταφέρουμε να βάλουμε τον Παναθηναϊκό σε όλη τη χώρα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, να έχουμε οπαδούς σε όλη την Ελλάδα και να μην έχουμε… Παναθηναϊκό να τους προσφέρουμε! Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για τον Ερασιτέχνη, να αυξήσουμε την προβολή του Παναθηναϊκού. Θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε το συναίσθημα του κόσμου. Όνειρά μας είναι να έχουμε ακαδημίες του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα».
Για την άδεια του τμήματος βόλεϊ, ανέφερε: «Έχουμε πάρει ήδη την προαδειοδότηση. Θα πάρουμε και την αδειοδότηση πιστεύω. Υπάρχουν ακόμα κάποια νομικά ζητήματα ανοικτά».
Για το αν θα βοηθήσει ο κ. Μακρόπουλος και φέτος: «Είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Έχουμε ήδη μιλήσει, χωρίς ποσά, αλλά θα βοηθήσει».
Τέλος, για το μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ενωμένοι θα βγάλουμε τον σύλλογο από αυτό το τέλμα. Όποιος θέλει να βοηθήσει, δεν χρειάζεται ειδική πρόσκληση. Εδώ είμαστε και έχουμε πολλά πράγματα να κάνει κανείς. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου