Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

                            Ο ΥΠΕΡ – ΑΘΛΗΤΗΣ
                            ΝΙΚ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Γεωργόπουλος

Σχόλιο του Γιώργου Λιβέρη

Πριν από ελάχιστες ημέρες ένα από τα αθλητικά και αθηναϊκά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το GREEN MOOD, παρουσίασε άρθρο του Νίκου Γεωργόπουλου, χωρίς αναφορά στον συντάκτη του. Ίσως από άγνοια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νεαροί θιασώτες των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, δεν γνωρίζουν ότι προηγήθηκε της εποχής τους. Ο κόσμος αρχίζει την ημερομηνία που γεννήθηκαν.
Άσχετα εάν υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις από τις διατυπωμένες στο άρθρο και εάν οι θέσεις μας, επί μέρους διαφοροποιούνται, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Νίκο Γεωργόπουλο, θάρρος έκφρασης, συνέπεια στα πιστεύω του και σταθερότητα.
Και είναι ακριβώς αυτό που έχει σημασία στην προκείμενη περίπτωση, διότι είναι ο μόνος μεγάλος πρωταθλητής στίβου που πασχίζει να στείλει τα δικά του προσωπικά μηνύματα στη νέα γενιά, ως μια μορφή Μανώλη Γλέζου του Αθλητισμού.

Ο Νίκος Γεωργόπουλος στα 76-77 χρόνια της ζωής του έχει να επιδείξει μια πορεία γεμάτη από λαμπρές αθλητικές επιτυχίες στη πρώτη νεότητα του, μια αξιόλογη διοικητική προσφορά στη δεύτερη και ακολούθως μια καθαρή προσωπική γραμμή χωρίς ψευτοδόγματα.
Στις δεκαετίες ’50 και ’60 ήταν ο μεγάλος πρωταθλητής του σπριντ με χρόνους 10.5 στα 100 και 21.1 στα 200 μ., κυρίαρχος στα Βαλκάνια, ενώ κέρδισε 23 Πανελλήνιους τίτλους, μια μοναδική περίπτωση. Επί πλέον ήταν Olympian και η βασική κολόνα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 του Παναθηναϊκού, η οποία με χρόνους καλύτερους από 42.0, συλλογικά κυριαρχούσε στην Ευρώπη.
Ακόμη, ακούραστα σήμερα, ο Νίκος Γεωργόπουλος, μοιράζεται μαζί μας τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των Παλαιμάχων Πρωταθλητών όλων των Σπορ του Παναθηναϊκού, σε μια συνέχεια των υπηρεσιών που προσέφερε κατά το παρελθόν, ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ ή ως Έφορος του Παναθηναϊκού.
Αυτά τα ελάχιστα για να γνωρίζουν οι νέοι μας ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται μόνιμα και σταθερά στις επάλξεις του Αθλητισμού και της αγωνιστικής προσφοράς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου