Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αλαφούζο ξύπναααααα!!!!!!!!


Ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζει τον προπονητή και του ζητάει να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του (διαβάστε εδώ)
Για να κάνει αυτή την κίνηση ο Αλαφούζος έχει καταλάβει ότι ο προπονητής δεν φταίει για την εικόνα τη ομάδας, ότι δεν έχει καμιά ευθύνη και του ζητάει να κάνει απερίσπαστος  το έργο του.
Γιάννη Αλαφούζο πρέπει να μοιραστείς την διορατικότητα σου με εμάς τους αφελείς……..πως κατάλαβες ότι ο Αναστασίου δεν έχει καμιά ευθύνη για αυτή την εικόνα της ομάδας?
Τι είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι ο Αναστασίου κάνει καλή δουλειά και του ζητάς να την συνεχίσει απερίσπαστος….πρέπει να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε και εμείς αν μη τι άλλο επειδή ακριβώς μας ζητάς να στηρίξουμε αυτή την νέα προσπάθεια……δεν αντιλέγω να την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις……αλλά να καταλαβαίνουμε τι στηρίζουμε βρε αδελφέ.
Θα σου υπενθυμίσω Γιάννη ότι ακόμα μια φορά στήριζες  ένα προπονητή που δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει στην ομάδα και είδαμε τα αποτελέσματα…στο τέλος μέχρι και εσύ παραδέχθηκες το λαθος σου, μόνο που αυτή την φορά δεν έχουμε περιθώρια για τέτοιου είδους λάθη.
Θα περίμενα να ασκήσεις κριτική στον Αναστασίου που δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ποιά ομάδα προπονεί και σε ποιά χώρα (ποδοσφαιρικά).
Θα περίμενα επίσης να του ζητήσεις να σου εξηγήσει τους τρόπους που θα χρησιμοποίησει για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας αλλά και σε ποιές κατηγορίες (ψυχολογία, συστήματα, βελτιώσεις σε ατομικό επίπεδο παιχτών…κλπ…κλπ)
Πρέπει πρώτα να μιλήσεις μαζί του να δείς αν εχει καταλάβει τι φταίει και η ομάδα έχει αυτή την αγωνιστική εικόνα (δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καταλάβει…αλλά εσύ κάνε μια προσπάθεια…δεν χάνεις τίποτα), έπειτα να σου εξηγήσει το πλάνο του για τις διορθωτικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την ομάδα, και τότε εσύ (αφού πρώτα πεισθείς ότι το πλάνο του θα φέρει αποτελέσματα η τουλάχιστον είναι τόσο καλά δουλεμένο που αξίζει να δοκιμάσουμε) τότε στήριξε τον.
Δεν μπορείς να στηρίζεις έτσι γενικά και αόριστα …..δεν γίνεται.
Θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά ότι αν δείς τις δηλώσεις του Αναστασίου μετά από κάθε  αγώνα είναι σαν να μην έχει καταλάβει ότι έχει ευθύνες
Φυσικά το ξέρουμε το παραμύθι …..θα βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος…..οι παίχτες….που δεν θα ξέρουν σε ποιά ομάδα παίζουν……..κλπ…κλπ
Θα σου πώ κάτι Γιάννη Αλαφούζο και δεν θέλω να σε τρομάξω……..το ποδόσφαιρο είναι θέμα ικανοτήτων, συστημάτων, ψυχολογίας …….αλλά και οράματος…….πρέπει να έχουν όραμα οι παίχτες που αυτό το δίνει η διοίκηση και ο προπονητής.
Κάθε παίχτης είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και πρέπει να βρεί ο προπονητής τι είναι αυτό που θα του δώσει κίνητρο να παίξει…..που θα τον ενθουσιάσει…..που θα μπεί μέσα και θα ΄δωσει το 100% από αυτό που ξέρει και μπορεί να κάνει, για παράδειγμα ….δεν μπορει ο Καρέλης να έβγαλε 2 γκόλ και να έδωσε μια ασίστ με τους μικρούς και σε εμάς να φαίνεται ως η χειρότερη μεταγραφή (αν πρόσεξες στον Πλατανιά, 2 σούτ έκανε…το ένα κατέρριψε ένα F16 που πήγαινε να αναχαιτήσει Τούρκικα αεροπλάνα και στο άλλο η μπάλα καρφώθηκε στο αλεξικέραυνο της απέναντι πολυκατοικίας)……….. Κάτι συμβάινει εδώ  και δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίχτες……
Το να στηρίζεις λοιπόν είναι καλό και έτσι πρέπει να γίνει…….αλλά να ξέρεις τι στηρίζεις.
Δεν λέω να αντικατασταθεί ο Αναστασίου …φυσικά και όχι (για την ώρα τουλάχιστον) …..αυτό που λέω είναι ότι 1) Θα πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται ότι έχει και αυτός ευθύνες…….2) να δείξει ότι έχει αντιληφθεί τι φταίει …..3) να εξηγήσει πως θα βελτιώσει την ομάδα (ποιές κινήσεις θα κάνει )…….και 4) να δείξει ένα πλάνο για το πότε θα βελτιωθεί η ομάδα.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορεί ο Αναστασίου να βελτιώσει αυτή την εικόνα (γνώμη μου)  γιατί δεν μπορείς να κάνεις ροτέισον 18 – 19 παίχτες στα πρώτα 4 παιχνίδια , ενώ στήνεις από την αρχή μια νέα ομάδα…….αυτό δείχνει κινήσεις πανικού από τον προπονητή…….
Γιάννη Αλαφούζο πρόλαβε το κακό όσο είναι νωρίς γιατί δεν θα έχεις δικαιολογία αργότερα…….η στήριξη έχει και τα όρια της ……..
ΥΓ: Αν θυμάσαι Γιάννη σε μια συνέντευξη, όταν ρωτήθηκες/πιέσθηκες για τον Νταμπίζα , βρίζοντας θεούς και δαίμονες (στην κυριολεξία) παραπονέθηκες για το ότι δεν μπορείς με τα λεφτά σου να επιλέξεις τους συνεργάτες σου …………η απάντηση δίνεται από τα αποτελέσματα ……αν είναι να έχουμε αυτή την αγωνιστική εικόνα χωρίς ίχνος βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι…..ε τότε ΟΧΙ….δεν μπορείς……
ΥΓ1 : Θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις καταλάβει πόσο κοντά είσαι στο να «κάψεις» το πουλέν σου τον Νταμπίζα……….τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας σου λένε κάτι?….και μην μου πείς ότι δεν φταίει αυτός γιατί ποσώς με ενδιαφέρει να βρώ ποιός φταίει ….δεν είμαι δικαστής…….άρρωστος Παναθηναικός είμαι……και θέλω η ομάδα μου να παίζει μπάλα η τουλάχιστον να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι…….
ΥΓ2: Το πιό πάνω άρθρο το έγραψα όχι γιατί έχουμε προβλήματα (που έχουν όλες οι νέες προσπάθειες για να χτίσεις μια νέα ομάδα)….αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι κανείς από την διοίκηση και το τεχνικό τίμ δεν φαίνεται σε θέση να λύσει αυτά τα προβλήματα ….

Oscar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου