Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στο πρόγραμμα 

του 2020 και του 2024 η πάλη

Ο αγώνας που έδινε τους τελευταίους μήνες η παγκόσμια κοινότητα της Πάλης δικαιώθηκε, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να συμπεριλάβει το αρχαιότερο ολυμπιακό αγώνισμα στο πρόγραμμα των διοργανώσεων του 2020 και του 2024.
Η Πάλη συγκέντρωσε 49 ψήφους, έναντι 24 του μπέιζμπολ/σόφτμπολ και 22 του σκουός, με συνέπεια να ανανεώσει (και όχι να εξασφαλίσει) την παρουσία της στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεδομένου ότι το ελληνοπρεπές αγώνισμα έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2016, οι λάτρεις του θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν στις τρεις επόμενες ολυμπιάδες.
Από τον περασμένο Μάιο το αρχαιότερο ολυμπιακό αγώνισμα είχε μπει στην "εντατική" μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής να το αφαιρέσει από τον πυρήνα των 25 αγωνισμάτων της σπουδαιότερης αθλητικής διοργάνωσης.
Ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις από την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα της Πάλης, τα μέλη των οποίων προχώρησαν σε ένα ισχυρότατο λίφτινγκ, προκειμένου να ανανεωθεί η παρουσία του αγωνίσματος στις διοργανώσεις του 2020 και του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου