Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013


''Όλα γίνονται για το ντέρμπι''

Ο Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Λεωφόρο, στην απολογία του στην πειθαρχική επιτροπή. Αιχμές για τους παρατηρητές και τον Ολυμπιακό. Τι ειπώθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή και το... στένεμα στα παντελόνια.

Ενώπιον της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση στο βαν της Nova και τα επεισόδια που γενικότερα προκλήθηκαν το περασμένο Σάββατο μετά την λήξη του ματς με τον ΟΦΗ.
Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, που αρχικά ανέφερε:
''Στο πρωτάθλημα υπάρχουν παρατηρητές δύο ταχυτήτων. Αυτοί που γράφουν πράγματα που δεν έχουν γίνει και αυτοί που δεν γράφουν τίποτα. Για τις ίδιες πράξεις κάποιοι μένουν ατιμώρητοι. Ξέρω ότι τα δικά σας χέρια είναι δεμένα λόγω αυτών των εκθέσεων. Αλλά είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Έχω όμως και από εσάς παράπονο. Στο κατηγορητήριο αναφέρετε τον Παναθηναϊκό, ενώ οι εκθέσεις δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο''.
Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της Πειθαρχικής, Χαρίλαος Κλουκίνας, απάντησε:
''Οι διώξεις πάντα ασκούνται ευρύτερα για να μπορείς να το χειριστείς. Ένα παντελόνι το παίρνεις φαρδύ για να μπορείς να το στενέψεις. Αν το πάρεις στενό, δεν μπορείς να το φαρδύνεις. Οι διώξεις ασκούνται με ενδείξεις, όχι με αποδείξεις. Λειτουργήσαμε στα πλαίσια της νομιμότητας. Το μέλημά μας είναι να μην χαθεί κανένας άνθρωπος, κακή ώρα όπως στη Μαρφίν. Αυτό είναι το μόνο άγχος μας. Αν και πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που γίνονται θα συμβεί το κακό''.
Ο δικηγόρος του Τριφυλλιού πρόσθεσε:
''Δεν είναι δυνατό στη Nova να μιλάνε για ηθική αυτουργία και μετά να τα μαζεύουν. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι άφησαν στο βαν μια μολότοφ. Τι είναι η μολότοφ για να την αφήσεις; Ανθοδέσμη; Ο διαιτητής γράφει για τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ που έκανε χειρονομίες στην εξέδρα και τον απέβαλλε. Αν ήταν αξιόπιστος ο παρατηρητής θα το έγραφε και αυτός. Οι παρατηρητές είναι ανεξάρτητα όργανα και δεν πρέπει να είναι υποχείρια κανενός από τη Super League. Για τα περιστατικά εκτός γηπέδου ο παρατηρητής δεν είχε καμία ιδία αντίληψη. Δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ουδείς αναφέρει ότι πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ούτε καν ο υπεύθυνος της Nova που ενημέρωσε τον παρατηρητή. Εκτός γηπέδου, η ΠΑΕ δεν όφειλε και δεν μπορούσε να λάβει μέτρα. Δεν έχουμε ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται το βαν. Η αστυνομία το τοποθετεί εκεί και μεσολαβεί ένας δρόμος, η Τσόχα. Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε την οποιαδήποτε σχέση. Είναι κουκουλοφόροι αγνώστων στοιχείων και άγνωστης προελεύσεως. Η κατηγορία είναι αίολη και ζητάμε να μας απαλλάξετε ολοκληρωτικά''.
Το μέλος της επιτροπής, Γιώργος Στεφανάκης, ρώτησε τον δικηγόρο του τριφυλλιού ''γιατί η Nova γίνεται επιλεκτικός στόχος;'', για να του απαντήσει ο κ. Κάρμης πως ''δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε βαν τηλεόρασης''.
Το αναπληρωματικό μέλος, ο κ. Άγγελος Κατσίμπας, ρώτησε από την πλευρά του: ''Μελλοντικά, σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος, μήπως γίνουν χειρότερα; Έχετε πάρει μέτρα; Έρχεται και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό''.
Ο Γιάννης Κάρμης απάντησε: ''Μα γι’ αυτό γίνεται όλη η ιστορία, αν δεν το έχετε καταλάβει. Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό''.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναμένεται εντός της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου