Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Δεν φοβόμαστε τίποτα»

Συντάκτης: Δ. Ρήγας - Χ. ΓιαννούληςΔημοσίευση: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 23.06
Αναστασίου: «Δεν φοβόμαστε τίποτα» | onsports.gr
Eμφανώς ικανοποιημένος για την παρουσία του Παναθηναϊκού και τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Αναστασίου. Παράλληλα τόνισε ότι δεν τον φοβίζει τίποτα κι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του.
Ο 40χρονος προπονητής ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: « Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι. Βοήθησε ο Αστέρας που παίζει ποδόσφαιρο. Μας έδειξε την ευκαιρία να δείξουμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε από το καλοκαίρι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο αλλά δεν δημιουργήσαμε κλασική ευκαιρία, αλλά η τελική πάσα και προσπάθεια θα έπρεπε να είναι καλύτερη με τον Κλωναρίδη και τον Μπεργκ. Κάναμε κάποια μικρά λάθη στην άμυνα και στο κέντρο και χάναμε εύκολα την μπάλα, αλλά την ξαναπαίρναμε εξίσου εύκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε και πιστέψαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον Μπεργκ για ένα πραγματικά φοβερό και προσωπικό γκολ. Μετά κατευθείαν αδρανήσαμε και δεχτήκαμε την ισοφάριση. Αντί να μας κόψει τα πόδια αυτό μας έδωσε φτερά και με την αλλαγή του Φιγκερόα. Θέλαμε να βάλουμε παίκτη που να μπορεί να τελειώνει καλά τις φάσεις. Ο Λουτσιάνο έδειξε την ποιότητά του και είναι αυτό που ξεχωρίζει αυτόν και τον Μπεργκ η αίσθηση που έχουν στο γκολ. Ευχάριστο να τους έχουμε στην ομάδα. Συνεχίσαμε να πιέζουμε αντί να κλειστούμε πίσω όπως την Τετάρτη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που μας υποστήριξε σε κόσμια πλαίσια. Θα ήθελα να παρακαλέσω εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος όλοι όσοι έρχονται να υποστηρίζουν την ομάδα και να μην οδηγούνται σε ακραίες κινήσεις που μπορούν να κάνουν μόνο κακό».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είχαμε ένα σερί τριών εντός έδρας αγώνων σε οκτώ μέρες ήταν αρκετά δύσκολο. Κάνανε τρομερή προσπάθεια τα παιδιά. Αυτή η ομάδα αρχίζει και ωριμάζει και διαμορφώνει χαρακτήρα. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε και που να φτάσουμε. Ο στόχος παραμένει ίδιος να μπαίνουμε σε όλους τους αγώνες για τη νίκη. Τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε τη δουλειά. Τα παιδιά δείχνουν χαρακτήρα και η ομάδα αντιδράει όταν ισοφαρίζεται. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση».
Για το τι έχει αλλάξει και η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και φτάνει στο αποτέλεσμα: «Θα έλεγα ότι ξεκίνησε στον Πλατανιά. Σχεδόν με τη δεύτερη ομάδα, τα παιδιά αντέδρασαν κι έβγαλαν χαρακτήρα. Μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Είναι αδύνατο να μην βελτιωθούμε και όλοι όσοι ήταν μαζί μας γνωρίζουν τι ιδρώτα έριξαν όλα τα παιδιά από την προετοιμασία μέχρι τώρα. Σε συνδυασμό με την άνοδο κάποιων παικτών όπως ο Μπεργκ, ο Σίλντενφελντ που βοηθάει την ομάδα, ο Πράνιτς το ίδιο και ο Φιγκερόα που ξέρει την ομάδα και τη φιλοσοφία. Σε συνδυασμό με τον Μέντες, τον Ζέκα και τον Μπαίράμι που έχουν ανεβάσει ρυθμούς και τα νέα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους και αυτό μόνο θετικό μπορεί να γίνει».
Για το μήνυμα του Κοτσόλη και του Φιγκερόα πριν το παιχνίδι και τι φοβάται ο Αναστασίου ως προπονητής του Παναθηναϊκού: «Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα και η ομάδα δεν φοβάται κανέναν. Σαν παίκτης έχω παίξει σε άδειες εξέδρες και ξέρω πως είναι. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και δεν με φοβίζει τίποτα. Δεν θα ήθελα να παίξω ούτε σαν προπονητής σε άδειες κερκίδες».
Για το αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ομάδα: «Ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται σε ένα άτομο άλλα στο σύνολο. Παίζουν πάντα αυτοί που είναι απαραίτητοι για την ομάδα και το σύνολο. Τους θέλουμε όλους και τους χρειαζόμαστε όλους. Έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι και εμείς επιλέγουμε κάθε Κυριακή ποιοι θα παίζουν».
Για την συνεργασία Πράνιτς και Κλωναρίδη: «Όλα τα παιδιά δουλεύουν και ξέρουν που βρίσκονται. Κάνουν το καλύτερο δυνατό για να φέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει. Με τους παίκτες και την ποιότητα που έχουμε μπορούμε να αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και την τακτική μας μέσα στο παιχνίδι χωρίς να φαίνεται διαφορά. Αυτό μάλιστα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου