Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

http://prasinanea.gr/

Διαμαντίδης: "Πολύ ενδιαφέρον ταξίδι"

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης υποστήριξε ότι το ταξίδι στην Κίνα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για άπαντες στο Τριφύλλι και καλό θα ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών.

Πλην του Αργύρη Πεδουλάκη και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε κατά την παρουσία της ομάδας στο Πεκίνο στο ελληνόφωνο ραδιόφωνο «CRI».
Ο "3D" στάθηκε στο ενδιαφέρον που είχε το ταξίδι αυτό για άπαντες στο Τριφύλλι και για τον Πινγκ Σανγκ και την έως τώρα παρουσία του στο Τριφύλλι:
«Η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή, ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έρχεται στην Κίνα, σε μία χώρα με τόσο μεγάλο κοινό που του αρέσει το μπάσκετ, και είμαστε εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία που μας δείχνουν και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε καινούργια πράγματα, γνωρίζουμε καινούργιους πολιτισμούς, ανθρώπους οι οποίοι είναι διαφορετικοί από εμάς και είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία που είναι στα πρώτα βήματα να συνεχιστεί και να γίνεται όλο και πιο δυνατή».
Στη συνέχεια, τόνισε:

«Μακάρι να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε, μακάρι να μπορέσουν να έρθουν αυτοί στην Αθήνα, να γνωρίσουν την Ελλάδα, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που γίνεται».
Ενώ για το αν έμεινε ευχαριστημένος από το ταξίδι, απάντησε:

«Σίγουρα. Αν και για μένα προσωπικά δεν είναι η πρώτη φορά, έχω ξανάρθει δύο φορές στην Κίνα. Μια φορά για τους Ολυμπιακούς και μία φορά το 2006 πάλι για το μπάσκετ. Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό, το οποίο είναι εμπειρία ζωής».
Όσο για τη συνεργασία με τον Πινγκ Σανγκ, σχολίασε: 

«Όπως και για αυτόν είναι κάτι καινούργιο, έρχεται σε μια χώρα και σε μια φιλοσοφία που είναι διαφορετική γι’ αυτόν, έτσι και για εμάς το να μπορέσουμε να τον γνωρίσουμε είναι μια εμπειρία Επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον, σίγουρα είναι εμπειρία καινούργια να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την ομάδα στο στυλ που θέλουμε να παίξουμε, να μπορέσει και ο Πινγκ να καταλάβει πώς είναι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ».
Τέλος, πρόσθεσε επίσης πως: 

«Είναι χαρά μας να έχουμε τον Πινγκ στην ομάδα μας και ελπίζω και εκείνος να νιώθει έτσι. Σίγουρα είναι δύσκολο να φεύγεις από την χώρα σου, από τους γονείς σου και από τους φίλους σου για να πας πολύ μακριά, και θα πρέπει να βοηθήσουμε λίγο για να τον κάνουμε να νιώσει όμορφα, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου