Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Σε συζητήσεις η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η οικογένεια Μουζάκη

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της αγωγής των κληρονόμων του Μουζάκη και του Οικονομίδη αλλά και της ΑΕΠΙ κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήταν προγραμματισμένη στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία της Κυριακής" οι κληρονόμοι του Γιώργου Μουζάκη και του Γιώργου Οικονομίδη που έχουν δημιουργήσει τον ύμνο έχουν κάνει αγωγή μαζί με την ΑΕΠΙ κατά της ΠΑΕ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "Την περασμένη Τετάρτη (11/12)  στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε οριστεί να εκδικαστεί η αγωγή των κληρονόμων του Μουζάκη και του Οικονομίδη, καθώς και της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Αυτό που ζητούν οι ενάγοντες είναι ένα ποσό από την ΠΑΕ με το σκεπτικό ότι εκμεταλλεύεται εμπορικά τον ύμνο και έχει σημαντικά έσοδα. Η υπόθεση τελικά δεν εκδικάστηκε, πήρε αναβολή, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μία λύση. Άλλωστε, και αυτό το πρόβλημα η διοίκηση Αλαφούζου το βρήκε μπροστά της...
Από τους κληρονόμους των δημιουργών του ύμνου λέγεται πως αυτός γράφτηκε για τους φιλάθλους της ομάδας και ότι από την στιγμή που η ΠΑΕ τον εκμεταλλεύεται εμπορικά πρέπει να τους καταβάλλεται ένα ποσό. Κι αυτό γιατί ο ύμνος δεν ανήκει στην ποδοσφαιρική εταιρία, αλλά στους δημιουργούς του. «Αυτό που θέλουν οι πελάτες μου είναι να αναγνωριστεί ότι δικαιούνται ένα ποσό από την ΠΑΕ όταν γίνεται εμπορική εκμετάλλευση του ύμνου, ενώ για τους οπαδούς είναι αυτονόητο ότι μπορούν να τον χρησιμοποιούν απεριόριστα και να εκφράζουν την αγάπη τους στην ομάδα, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση. Γι’ αυτούς άλλωστε και για την ομάδα γράφτηκε ο ύμνος από τους δημιουργούς του», δηλώνει στην «Κ.Ε» η δικηγόρος των εναγόντων Τίνα Καζά.
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ λέγοντας:
"Η εκμετάλλευση του ύμνου γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και οι δύο δημιουργοί είχαν συζητήσεις με τον Γιώργο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να τους δίνεται ένα ποσό το χρόνο. Έγιναν συναντήσεις, εστάλησαν εξώδικα, αλλά άκρη δεν βρέθηκε. Στις διαπραγματεύσεις ο πιο σκληρός ήταν ο «καπετάνιος». Επί θητείας Τζίγγερ δόθηκε ένα πολύ μικρό ποσό στην οικογένεια Μουζάκη κι αυτό που έλεγαν από την ΠΑΕ είναι ότι «ο ύμνος ανήκει στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν γράφτηκε...».
Για να δοθεί ένα τέλος και για να μην πάρει διαστάσεις το θέμα είχαν μεσολαβήσει αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις έκανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος κατέχει και θέση αντιπροέδρου στην ΠΑΕ. «Είναι ντροπή να πάμε στα δικαστήρια για τον ύμνο. Πρέπει να βρεθεί μία λύση», είπε στους κληρονόμους των δημιουργών ο Κωνσταντίνου και τελικά αυτοί δέχτηκαν να μην εκδικαστεί η αγωγή τους στις 11 Δεκεμβρίου με την προϋπόθεση ότι θα τους δοθεί ένα ποσό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου