Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


  1. Νίκος Γεωργόπουλος

    1. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ
    Είναι τραγικό λάθος, να αδρανούμε, μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου κοινωνικού κινήματος της εποχής τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
  2. Ο αθλητισμός είναι από τα μεγάλα όπλα που έχει ο άνθρωπος στα χέρια του, για την άμυνα των παιδιών του απέναντι στην λαίλαπα των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, του ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ, της ΠΟΡΝΕΙΑΣ, της ΒΙΑΣ, του ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ, γι αυτό και το μεγάλο κεφάλαιο, το οργανωμένο έγκλημα, θέλει πάση θυσία να τον καθυποτάξει να τον κάνει όργανό του όχι μόνο για τα οικονομικά οφέλη αλλά και για το πέρασμα της φιλοσοφίας του ατομισμού, του ο «θάνατός σου η ζωή μου», της φιλοσοφίας το «δίκαιο του ισχυροτέρου». Εκεί στοχεύει η βία, στους αθλητικούς χώρους, το ντόπινγκ, το «νόμιμο στοίχημα», τα στημένα παιχνίδια, το πέρασμα των ομαδικών αθλημάτων στα χέρια της μαφίας αλλά και γενικότερα η επαγγελματοποίηση όλου του αθλητισμού με τις ευλογίες της ΔΟΕ (1984 Σάμαρακ-Νεμπιόλο τότε που άνοιξαν τις πόρτες στην επαγγελματοποίηση όλων των αθλημάτων). Αυτόν το στόχο είχαν. Άλλωστε εκεί οδηγεί και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λιγότερο κράτος στο χώρο του αθλητισμού. Π.χ. δεν είναι τυχαίο το πέρασμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στους ιδιώτες με τη δικαιολογία ότι το κράτος αδυνατεί να πληρώνει για την συντήρησή τους, και όμως υποχρεώνουν τους λαούς να πληρώνουν όλα τα έξοδα για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου κλπ, τα οποία στη συνέχεια, δίνονται προς εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο με τη σειρά του βάζει τους λαούς να ξανά πληρώσουν για να έχουν το δικαίωμα να ``επισκέπτονται ΄΄ και όχι να χρησιμοποιούν τους χώρους. Έχουμε πρόσφατα παραδείγματα, την Ολυμπιάδα, της ΑΘΗΝΑΣ, του ΛΟΝΔΙΝΟΥ και τώρα του ΣΟΤΣΙ, οι οποίοι σημειωτέων είναι οι ακριβότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των θερινών. (Πανηγύρι των Πολυεθνικών εκατοντάδες δις ο τζίρος, η υπερκοστολόγηση των έργων υποδομής, τα σκάνδαλα, το παρασκήνιο). Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρωσικός λαός, βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης, αφού τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την παιδεία, για την υγεία κλπ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
    Συνεπώς, είναι διαπιστωμένος ο κατήφορος που έχει πάρει ο αθλητισμός την τελευταίο κυρίως 25ετία. Δεν ανησυχούμε μόνο εμείς, ανησυχούνε όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου. Το πέρασμα του αθλητισμού, στα χέρια Μεγάλου Κεφαλαίου δεν θα πρέπει να μας φοβίσει, αλλά αντιθέτως να μας κάνει να σκεφτούμε, και να οργανωθούμε, διότι με το να βγαίνουμε π.χ. στην πλατεία Συντάγματος και να χτυπάμε κατσαρόλες εναντίον του πολιτικού συστήματος, δεν βγαίνει τίποτα. Το κεφάλαιο φοβάται μόνο τον οργανωμένο λαό γι αυτό και χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες τώρα, την επιτυχημένη συνταγή ``Διαίρει και Βασίλευε΄΄. Οργάνωση, Οργάνωση, Οργάνωση, ……………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου