Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

..


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΟ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΙΤΥΧΟΥΤΗ

         
Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων του Παναθηναϊκού, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι για μια ακόμη φορά γκρέμισαν το θρυλούμενο ως  κάστρο γήπεδο Καραϊσκάκη, συνεχίζοντας έτσι μια λαμπρή ιστορία 2 Αιώνων.
          Η συντριπτική επιβολή με 0 – 3 έρχεται όχι μόνο να πιστοποιήσει αλλά και να διευρύνει μια παράδοση εκτός έδρας νικών, οι μεγαλύτερες των οποίων είναι 3 φορές με σκορ 1 – 4 τις περιόδους 1939 – 40, 1959 – 60, 1987 – 88 ενώ την περίοδο 1995 – 96 είχε υπάρξει άλλο ένα 0 – 3.
          Επίσης οι Παλαίμαχοι επιθυμούν να συγχαρούν τον Γιάννη Αναστασίου, τεχνικό ηγέτη της ομάδος, ο οποίος με την στρατηγική του καθήλωσε την αντίπαλη ενδεκάδα κάνοντάς την αδύναμη να αντιδράσει, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την επιτυχία της επί της «Γιουνάιτεντ». Η διάταξη των παικτών, η σαφής ατομική υπεροχή τους και η διδαχή κινήσεων είχαν τέτοια αποτελεσματικότητα που οι αντίπαλοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν, αλλά ούτε να κατανοήσουν.

 Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1964          Επίσης οι Παλαίμαχοι επιθυμούν να συγχαρούν τον Δωδεκανήσιο Διαιτητή κ. Σιδηρόπουλο, ο οποίος δεν διέκοψε το παιχνίδι, όταν τραυματίσθηκε στο μάτι ο Γιάννης Αναστασίου και το κάλυψαν με επιδέσμους οι γιατροί. Έτσι έδωσε ο Διαιτητής την ευκαιρία να συνεχισθεί το παιχνίδι και οι παίκτες μας να διευρύνουν το σκορ, το οποίο ήταν 0 – 2. Βέβαια στην υπόλοιπη Ευρώπη και ηπιότεροι τραυματισμοί γίνονται αιτία διακοπής ενός αγώνα. Στην Ελλάδα, όπως συνέβη και πρόσφατα στην Κρήτη, ακριβώς ίδια περίπτωση με τραυματισμό του Καπίνο, ο αγώνας δεν διακόπηκε. Ίσως είναι απαραίτητο να υπάρχει τραυματισμός και στα δυο μάτια.
          Συγχαίροντες τους 6 αγωνισθέντες Έλληνες παίκτες, όπως βεβαίως και τους σημερινούς ξένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που με τον θρίαμβό τους διατήρησαν την ομάδα μας ιστορικά μόνη αήττητη στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να θυμηθούμε εκείνους τους παίκτες της περιόδου 1963 – 64. Ήταν τότε που το κατακτήσανε αήττητοι και ο Ζαχαρίας Πυτιχούτης, μετά το 0 – 1 στο Καραϊσκάκη έκανε το γύρο του θριάμβου μέσα στο γήπεδο με τη σημαία του Συλλόγου στα χέρια του.
          Να θυμηθούμε ποιοι έπαιζαν: Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης, Βαγγέλης Πανάκης, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Μιχάλης Βουτσαράς, Αριστείδης Καμάρας, Τάκης Οικονομόπουλος, Ζαχαρίας Πυτιχούτης, Φραγκίσκος Σούρπης, Σωτήρης Αγγελόπουλος, Τάκης Παπουλίδης, Γιώργος Ανδρέου, Κώστας Παπουτσάκης, Δημήτρης Θεοφάνης, Γιάννης Χολέβας, Νίκος Τζουνάκος, Στέλιος Παναγιωτίδης, Κώστας Τουμπέλης, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Γιάννης Κομιανίδης. Προπονητής ήταν ο Στέφαν Μπόμπεκ, ενώ μόλις είχε αποχωρήσει ο μεγάλος Κώστας Λινοξυλάκης και άρχιζε ως τρίτος Τερματοφύλακας ο Βασίλης Κωνσταντίνου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2013-2014
Με την ευκαιρία επίσης επιθυμούμε να κάνουμε τις ευχές μας:
          Να ευχηθούμε στον ΟΣΦΠ καλή επιτυχία στην Αγγλία στη ρεβάνς με την «Γιουνάιτεντ» την οποία ελπίζουμε να αποκλείσει και να διασωθεί η ελληνική αξιοπρέπεια, η οποία αυτή τη στιγμή διχάζει την Ευρωπαϊκή κρίση.
          Ταυτόχρονα ευχόμεθα να προσγειωθεί η ηγεσία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και να στρέψει τα μάτια της στους Έλληνες προπονητές Ποδοσφαίρου, οι οποίοι πλέον αποδεικνύονται ισάξιοι των Ελλήνων προπονητών Μπάσκετ. Ακόμη ο Σάντος πριν μας αποχαιρετήσει οριστικά να αναγνωρίσει ποιοι παίκτες παίζουν με ψυχή να καλέσει δε και τους 6 Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού στην προετοιμασία για τη Βραζιλία.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ  Π.Α.Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


          Επίσης να ευχηθούμε στους ηγέτες του ΟΣΦΠ να παραμείνουν στα πόστα τους, παρά τον πόνο που υποφέρουν εξ αιτίας του 0 – 3 και τις ακόμη 1 – 7 ανυπόφορες ήττες στους πρόσφατους  αγώνες Μπάσκετ καθώς, καιροσκόποι και άνθρωποι του υποκόσμου πάντα ελλοχεύουν. Να μην εγκαταλείψουν το καράβι τώρα που κλονίζεται, αντίθετα να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν συνθήκες που να πλησιάζουν τις πραγματικά φίλαθλες εποχές όπου οι εμπνευσμένοι πρωτοπόροι του Αθλητισμού, της Ηθικής και της Πανεπιστημιακής Παιδείας ήσαν ηγέτες αλλά και στενοί φίλοι. Με σεβασμό να αναφέρουμε τα ονόματά τους: Γεώργιος Καλαφάτης, Γεώργιος Ανδριανόπουλος, Απόστολος Νικολαϊδης, Ιωάννης Ανδριανόπουλος, Λουκάς Πανουργιάς και Παντελής Καρασεβδάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου