Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το μνημόνιο συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την παραχώρηση του Skate Park. Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Εμπορίου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, τόνισε ότι η χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου είναι η ενδεδειγμένη για τον Παναθηναϊκό.
 Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας το μνημόνιο συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στη «μαραθώνια» συνεδρίαση της Τετάρτης, 26 Μαρτίου.
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις αποδέχτηκαν ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση του Skate Park των Αμπελοκήπων και τη μέγιστη ωφέλεια όλων, αφού θα μετατραπεί σε ένα μικρό αθλητικό κέντρο χωρίς οικονομικό κόστος για τη Δημαρχία και θα παρέχεται πρόσβαση στα σχολεία και στους πολίτες.
Ο μοναδικός συνδυασμός ο οποίος καταψήφισε ήταν ο προσκείμενος στο ΚΚΕ, αφού δια του επικεφαλής του, Νίκου Σοφιανού, έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας από ιδιώτες.
Παρόντες σύλλογοι και σωματεία
Η συνεδρίαση άρχισε στις 15:40, αλλά με τις χρονοτριβές και τις αντιδικίες ανάμεσα στις παρατάξεις, το θέματα πράσινου ενδιαφέροντος άρχισαν να συζητούνται στις 20:00!
Εκ μέρους της πλειοψηφίας του Γιώργου Καμίνη, τοποθετήθηκε ο σύμβουλος Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος απάντησε στις αιτιάσεις των σωματείων και των συλλόγων που αντιδρούν. Χαρακτηριστικά, παρόντες ήταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Άνω Αμπελοκήπων και Κέντρο Αμπελοκήπων και τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πέρα Κλουμπ, του ΓΣ Αμπελοκήπων και του Γκυζιακού.
«Ο Δήμος συμπαραστέκεται σε όλους τους αθλητικούς φορείς, αλλά οφείλετε να κατανοήσετε ότι η δυναμική και το μέγεθος του Παναθηναϊκού θα σας ωφελήσει όλους. Δεν υπάρχει λόγος να θεωρείτε προνομιακή τη μεταχείριση, γιατί και εσείς θα κερδίσετε από τον Παναθηναϊκό» ήταν τα λόγια του Βασίλη Αγγελόπουλου.
Τα επόμενα βήματα
Η αναπληρώτρια Δήμαρχος, Σουλτάνα Σπυρόπουλου, μοίρασε στους επικεφαλής των παρατάξεων τη σύμβαση στην τελική μορφή της και ανέλυσε τα οφέλη που προκύπτουν για το Δήμο και τους Δημότες. Όπως ανέφερε, θα είναι τετραετούς διάρκειας και εκείνη συνιστά την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά από τη στιγμή που γνωμοδότησε θετικά και το 7 Διαμέρισμα.
Πλέον, η σύμβαση θα σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής ώστε να εγκριθεί από τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό και να επισημοποιηθεί τυπικά. Πάντως, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων δεν απέκλεισαν την πιθανότητα να την προσβάλλουν νομικά στις επόμενες ημέρες και να διεκδικήσουν την ακύρωση της.
Eπιμένει ο Αντιδήμαρχος για ΟΑΚΑ!!
Προ λίγων ημερών το Sport24.gr έφερε στην επιφάνεια το εσωτερικό έγγραφο του αντιδημάρχου Εμπορίου και Ανάπτυξης, Γεώργιου Αναγνωστόπουλου, με το οποίο προτείνει την χρήση του «Σπύρος Λούης» από τον Παναθηναϊκό έως ότου κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του στο Βοτανικό, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.
Την Τετάρτη 26/3, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος επέμεινε στην άποψη του.
Αρχικά, εξήγησε ότι το έγγραφο είναι ανεπίσημο, πρόκειται για δικές του ιδέες τις οποίες κοινοποίησε στο Δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και δεν αποτελεί δημοτική θέση.
Κατόπιν, τόνισε με έμφαση: «Θεωρώ ότι οι προτάσεις μου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και το Δήμο, εφόσον υλοποιηθεί. Η χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου δίνει την καλύτερη δυνατή λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχτηκε για τη δημοσιοποίηση των θέσεων του: «Είδα σε διάφορα blogs το έγγραφο μου και διάβασα τις πολλές επιθέσεις που δέχτηκα. Μέχρι ότι εξυπηρετώ συμφέροντα, γράφτηκε. Το αντίθετο συμβαίνει. Η πρόταση μου έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα που παίζονται στην πλάτη των οπαδών του Παναθηναϊκού. Και δεν πρόκειται να ανεχθώ την ποινικοποίηση των απόψεων μου».
http://www.panathinaikoskosmos.com/123324/egkrithike-to-mnimonio-dimoy-erasitechni-epimenei-o-antidimarchos-na-paei-o-panathinaikos-sto-oaka/?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου