Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣΕδώ καράβια χάνονται

 (χάρτινες) βαρκούλες αρμενίζουνε
Άλλη μία φιέστα έλαβε χώρα την Παρασκευή 11 Απρίλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο Καλλιμάρμαρο που αφορούσε την ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Το ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι, περίπου 280.000 χάρτινα καραβάκια μαθητών από όλη την Ελλάδα, συνέθεσαν ένα γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης, το οποίο κατά τους διοργανωτές, κέρδισε μία θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, για την κατασκευή του μεγαλύτερου χάρτινου περιστεριού.

Στην φιέστα έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου (Μ. Βαρδινογιάννη, Ι. Κούβελος, Γ. Καπράλος κ.α.) οι οποίοι κάνουν κουμάντο και στο χώρο του αθλητισμού διαχρονικά. Τολμώ να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι για τα παιδιά μας, γιατί ακριβώς είναι εκπρόσωποι ενός απάνθρωπου συστήματος, του καπιταλισμού, γιατί είναι εκπρόσωποι μίας πολιτικής σε βάρος του λαού, την οποία επιβάλλουν διαχρονικά και στο χώρο του αθλητισμού.

Είναι επικίνδυνοι γιατί μέσα από ανούσιες εκδηλώσεις έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει και ο χώρος του αθλητισμού.

Επιπλέον παίζουν με την νοημοσύνη μας, γιατί όταν τα παιδιά μας δεν έχουν σχολεία, δεν έχουν δασκάλους, δεν έχουν αυλές για διάλειμμα, δεν υπάρχει σχολικός αθλητισμός, αυτοί επιχειρούν να μας πείσουν ότι αθλητισμός είναι οι χειροτεχνίες
 με... καραβάκια και με περιστέρια. Όπως λέει ο λαός: Εδώ καράβια (ο ίδιος ο αθλητισμός δηλαδή) χάνονται (χάρτινες βαρκούλες αρμενίζουνε.

Αυτό που θέλουν να κρύψουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι ότι η πολιτική που εκπροσωπούν, έχει διαλύσει ακόμα και αυτόν τον ισχνό αθλητισμό που υπήρχε μέχρι σήμερα μειώνοντας την επιχορήγησή του κατά 70%.

Δεν είναι λ
ους, έχουν οδηγήσει τη νεολαία αυτής της χώρας στην καταστροφή;

Να γιατί αυτοί οι άνθρωποι, είναι επικίνδυνοι για την υγεία των παιδιών μας, γιατί είναι εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος που δεν έχει τίποτα πια να προσφέρει τίποτα πια στην κοινωνία εκτός από δυστυχία.Και για να 

Αυτά όλα θα έχουν αξία μόνο όταν γίνει ανατροπή και πάρουν οι λαοί τις τύχες τους στα χέρια τους.

τελειώνουμε, έχει καμιά σχέση ο καπιταλισμός τον οποίο εκπροσωπούν με τα πανανθρώπινα και διαχρονικάοιπόν υποκρισία να μιλάνε στα παιδιά για Ολυμπιακά ιδεώδη, όταν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι και η πολιτική τ μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών;
*Ο Νίκος Γεωργόπουλος είναι πρώην πρωταθλητής του στίβου του Π.Α.Ο και πρώην τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.

Φωτογραφία του χρήστη Νίκος Γεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου