Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Στην κόψη του ξυραφιού 1st trailerΚυριάκος Ελευθερίου SIFU Ελευθερίου

Γεννήθηκε στην Κύπρο στις 4 Μαΐου του 1958. Πρωτοασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες το 1974 στο Μαρούσι Αττικής, έως και το 1989, όταν γνώρισε την τέχνη του Fu Jow Pai και του Tai Nui μαζί με διακεκριμένους Έλληνες προπονητές.


Από το 1978 έως το 1983 δοκιμάστηκε στην πάλη και την άρση βαρών με τον σύλλογο του Παναθηναϊκού, ενώ το 1982 πάλεψε με τα χρώματα της Κύπρου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης, που έγινε στο Πανελλήνιο στην Αθήνα.


Το 1989 γνωρίζει τον SiFu Sok Bernan στην Νίκαια της Γαλλίας, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα για την ίδρυση της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου. Μπορεί η Μεσογειακή Ομοσπονδία Κουνγκ Φου να παρέμεινε μία ιδέα και η ίδρυσή της να μην υλοποιήθηκε, αλλά αυτό το ταξίδι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του SiFu Ελευθερίου, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το παραδοσιακό Κουνγκ Φου.


Η εκπαίδευση του είναι εφ΄ όρου ζωής, με συνεχή εξέλιξη μέσω σεμιναρίων, τόσο του SiFu Sok Bernan , όσο και άλλων ξένων προπονητών.Διακρίνεται ατομικά ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής, μέσω των μαθητών του σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.


Επιτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου Ελλάδος -- ΟΚΦΕ (1988 -- 1997) και στην συνέχεια το 1997 συνέβαλε στην ένωση των δύο ομοσπονδιών ΟΚΦΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κουνγκ Φου για την ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου. Από την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου έως και σήμερα κατείχε τις ακόλουθες θέσεις:


1997 -- 2005: Α΄ Αντιπρόεδρος


2005 -- 2007: Πρόεδρος


2007 -- 2010: Μέλος


2010 : Α΄ αντιπρόεδροςΤο σήμερα, τον βρίσκει και πάλι σταθερά να εργάζεται, ακούραστα ,στο χώρο του Κουνγκ -- Φου . Ο χρόνος όχι μόνο δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, αλλά αντίθετα του δώρισε τέτοια εκπαιδευτική εμπειρία , που τον έκανε ικανό να υπηρετεί πιστά το Κουνγκ- Φου και μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία. Με έναν και μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης του Κουνγκ- Φου, ώστε να γυμνάζει τα σώματα , να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου