Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ
ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟAnastasiou_pagosΓράφει ο Γιώργος Λιβέρης

          Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 όχι μόνο αναδείχθηκε ως πρώτος προπονητής με κυρίαρχα αποτελέσματα, αλλά επιβλήθηκε και με την ορθότητα των κρίσεων και σκέψεών του.
          Κατ’ αρχήν πήρε (μάλλον παρέλαβε) 12 καινούργιους παίκτες που συγκεντρώθηκαν (ή μαζεύτηκαν) από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μας έκανε για τους 10 από αυτούς να τρίβουμε τα μάτια μας. Ανέδειξε μορφές ποδοσφαιριστών πρώτης γραφής και τίτλων από όλες τις φυλές του Ισραήλ.
          Εντυπωσίασε τους περισσότερους, αλλά όχι και τους δύσπιστους με αποτέλεσμα όμως μόνο ένας, ο Καρέλης να προσκληθεί στους 30 αρχικούς της Εθνικής Ελλάδος για τη Βραζιλία. Η περίπτωση του Μπεργκ φυσικά αποτελεί διαφορετικό – σουηδικό – κεφάλαιο.
          Ποια όμως υπήρξαν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, πέρα από τον σχηματισμό μιας αποτελεσματικά συγκροτημένης και ομοιογενούς ομάδας.
          Πρώτον τα «παρατεταμένο φίνις» χάρη στο οποίο ξεπέρασε τα αδύνατα αρχικά αποτελέσματα. Έφτιαξε μια ομάδα δυνατή ακόμη και τον Μάιο. Δεύτερον και ως εκ τούτου νίκησε τον ΟΣΦΠ μέσα στο Καραϊσκάκη με 3 – 0. Αποτέλεσμα όχι τόσο σύνηθες στην ιστορία των δυο αντιπάλων. Τρίτον κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, όταν το Φθινόπωρο δεν γνωρίζαμε πως θα βγει η χρονιά.
          Όλα τα παραπάνω αφορούν τον τεχνικό Γιάννη Αναστασίου.
          Αποκαλύφθηκε όμως ότι υπάρχει και ένας άλλος Γιάννης Αναστασίου, ο σκεπτόμενος, ο κρίνων και ο ομιλών.
          Στην τελευταία συνέντευξή του στη «NOVA» ήταν τόσο απλά λογικός, ουσιαστικά σωστός και ευγενικά τοποθετημένος, που τα έλεγε όλα, όπως πράγματι κύλησαν, αναφέροντας όσα πρέπει να γίνουν, χωρίς να πιέζει, να ενοχλεί ή να χαϊδεύει.
          Είπε ότι θέλουμε ακόμη κάποιους παίκτες, χωρίς να αναφέρει τις αδυναμίες της ομάδας.
          Είπε ότι είμαστε ισάξιοι με τον κυριότερο αντίπαλό μας, χωρίς να αναφέρει ότι πάμε για πρωτάθλημα, απλά διότι δεν έπρεπε να το πει.
          Είπε ότι «δεν θέλω ένα μεγάλο ξένο παίκτη, διότι δεν μπορώ  να του προσφέρω τα τέλεια εφόδια προετοιμασίας». Καθώς είναι γνωστό ότι οι σημερινές εγκαταστάσεις ουδεμία σχέση έχουν με την Παιανία.
          Είπε ότι αντί ενός μεγάλου ξένου παίκτη προτιμώ αυτά τα χρήματα να διατεθούν σε έργα υποδομής.
          Απέφυγε να αναφέρει τα αυτονόητα, τα οποία είναι τα εξής και  καθήκον του αναλυτή – δημοσιογράφου να τα τονίσει.
          «Φέτος πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Δουλέψαμε σκληρά, διότι κινδυνεύαμε σοβαρά. Επιτύχαμε πολλά, αλλά ότι έχουμε δεν είναι αρκετό για να διεκδικήσουμε περισσότερα. Αυτά που μας λείπουν είναι επακριβώς προσδιορισμένα και αποτελούν έργο ευθύνης της διοίκησης».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου