Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Αναστασίου: «Έχουν μπει οι βάσεις για πρωτάθλημα»

Συντάκτης: Onsports TeamΔημοσίευση: Δευτέρα, 05 Μαίου 2014 23.55
Αναστασίου: «Έχουν μπει οι βάσεις για πρωτάθλημα» | onsports.gr
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πήρε το βραβείο «Nova Super League» ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς και τόνισε πως οι «πράσινοι» έβαλαν φέτος τις βάσεις για να καταφέρουν τα επόμενα χρόνια να «χτυπήσουν» το πρωτάθλημα!
Ο Γιάννης Αναστασίου αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος με συντριπτικά ποσοστά καθώς συγκέντρωσε πάνω από 50% των προτιμήσεων όσων ψήφισαν και στις δηλώσεις του υποστήριξε πως το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί την αναγνώριση του κόσμου προς τη δουλειά που κάνει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του στον Παναθηναϊκό. Όπως τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», φέτος οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις για να μπορέσουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Η ψηφοφορία του κόσμου βραβεύει αυτή την προσπάθεια και ελπίζω στο μέλλον να πάμε καλύτερα.
Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού για μένα ο Μάρκους ήταν σημαντικό κομμάτι. Το δύσκολο ήταν να τον πείσω να έρθει στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε και το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Ήθελα να τον πείσω για το πλάνο και σε συνδυασμό με το όνομα του Παναθηναϊκού που πουλάει καλά και ήξερε την ιστορία του Παναθηναϊκού και του εξήγησα ότι θα μπορούσε να αναγεννηθεί μέσα από την ομάδα. του ζήτησα να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του γιατί εμείς ήμασταν ξεκάθαροι και του προσφέραμε κίνητρο. Ήταν θέμα δικό του η απόφαση και δικαιώνεται γι' αυτή την επιλογή και το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι παραμένει σεμνός και ταπεινός και προσπαθεί να δουλεύει και να βελτιώνεται κάθε μέρα.
Είναι οι πιο ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα και απ' τη στιγμή που συμμετέχουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Και στα δύο ματς έως τώρα ενώ τα ελέγχαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη υστερήσαμε στις λεπτομέρειες και αυτό οφείλεται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης γιατί δείξαμε σημάδια χαλάρωσης. Εάν θέλουν και έχουν απαιτήσεις απ' τους εαυτούς τους και απ' τη στιγμή που φτάσαμε εκεί είναι καθαρά θέμα εγωισμού και επειδή βλέπω ότι το θέλουν οι παίκτες πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα χαμογελάσουμε στο τέλος.
Πάντα υπάρχουν πιθανότητες και η ομάδα έδειξε ότι έχει σταθερότητα. Μπήκαν παιδιά απ' τις ακαδημίες και βελτιώθηκαν, σίγουρα τα οικονομικά παίζουν ρόλο και του χρόνου θα χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ για την Ευρώπη. Για εμάς το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε απ' το πλάνο μας. Του χρόνου θα είμαστε πιο ώριμοι και θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα ματς. Μας λείπουν αρκετά πράγματα που εγώ θα προτιμούσα να τα έχω παρά έναν παίκτη και θα πρέπει πρώτα να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες μας. Δουλεύουμε και ξέρουμε που να ψάξουμε όταν έρθει η ώρα.
Θα πρέπει να είμαστε για έναν τίτλο. Είναι φυσιολογικό να ακούγεται, αλλά θα πρέπει να μπουν οι βάσεις. Θέλει υπομονή, είμαστε στο σωστό δρόμο και ο σκοπός είναι να μπουν οι βάσεις για να παίρνει πρωταθλήματα η ομάδα. Για εμάς παραμένει η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και του χρόνου το ίδιο σκληρά. Για εμάς σημαντικό είναι να κάνουμε πρόοδο. Όταν θες να πετύχεις πρέπει πρώτα να χτίσεις.
Ήταν περίεργο γιατί δεν έχω παίξει στον Παναθηναϊκό. Μου ζήτησαν να αγωνιστώ και το θεωρώ μεγάλη τιμή μου μαζί με αυτούς τους παίκτες και ήταν για έναν ιερό σκοπό που κάνει μεγαλύτερη τη χαρά. Είναι κάτι που είναι στη φύση μας ο πανηγυρισμός αν και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ήρεμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου