Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΥΣΧΕΡΙΕΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ


Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης

Οπωσδήποτε δεν είναι μόνο η ιδιαίτερα δύσκολη κλήρωση, η οποία μας προβληματίζει για την Ευρωλίγκα Μπάσκετ 2014-2015. Είναι και πολλά άλλα που τώρα δεν φαντάζουν, αλλά είναι γεμάτα σκοτεινούς οιωνούς.
Κατ’ αρχήν στον Γ’ Όμιλο μας, των 6 ομάδων, όλες είναι πρωταθλήτριες των χωρών τους και μάλιστα ενδυναμωμένες το τελευταίο διάστημα. Αντίθετα εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ‘’μικρή’’ αλλά και ‘’μεγάλη’’ εσωτερική κατάσταση με αβέβαιο παρόν και μέλλον. Η ‘’μικρή’’ εσωτερική κατάσταση βρίσκεται στο διοικητικό χώρο της ομάδας, και η ‘’μεγάλη’’ εσωτερική κατάσταση αφορά την κακοδαιμονία και την διοικητική αντιπαλότητα στον εθνικό χώρο του Μπάσκετ.
Με τις σκέψεις αυτές και πολύ αγωνία θα περιμένουμε την πρώτη αγωνιστική στις 16 και 17 Οκτωβρίου όταν η ομάδα του Παναθηναϊκού θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει την Τουρόφ, Πρωταθλήτρια Πολωνίας και θεωρητικά ασθενέστερη από τις άλλες αντιπάλους μας, οι οποίες είναι : Μπαρτσελόνα, Φενέρ Μπαχτσέ, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγιερν Μονάχου.
Από κάθε Όμιλο (των 5 ή 6 ομάδων) θα περάσουν οι 4 πρώτες για να επιλεγούν οι 16 ομάδες (4Χ4). Δηλαδή από τις 6 ομάδες του Γ’ Ομίλου μας θα πρέπει να μείνουν εκτός 2. Αν υποθέσουμε ότι η μία θα είναι η πολωνική Τουρόφ, τότε πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε ποιά θα είναι η δεύτερη.
Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός θα δώσει στην πρώτη φάση 8 σπουδαία ντέρμπυ, μέσα κα έξω. Γενικά εάν ο Παναθηναϊκός ευτυχήσει να προχωρήσει θα πρέπει να κάνει μια πορεία 8 μηνών. Από τις 16 Οκτωβρίου 2014 μέχρι τις 17 Μαΐου 2015. Η πορεία αυτή φυσικά είναι δύσκολο να βγει με επιτυχία εάν το σημερινό ρόστερ δεν ενισχυθεί.
Συνολικά οι 23 ομάδες αποτελούν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το Μπάσκετ της Ευρώπης, το οποίο αντιπροσωπεύουν μόνο 12 χώρες της Ηπείρου (και το Ισραήλ) δεδομένου ότι η Ισπανία έχει 5 ομάδες (Ρεάλ, Μάλαγα, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Λαμποράλ) η Τουρκία 3 (Αναντολού, Φενέρ Μπαχτσέ και Γαλατά Σαράι) κτλ κτλ.
Οι άλλες χώρες που μετέχουν είναι οι εξής: Γαλλία, Γερμανία (2 ομάδες) Κροατία (2 ομάδες) Ισραήλ, Λιθουανία (2 ομάδες), Ρωσία (2 ομάδες), Σερβία και Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου