Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ
ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κριτική του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΒΕΡΗ

          Βαρύ το φορτίο, μιας και της αυτής ημέρας, με τη διπλή απογοήτευση τόσο στο Μπάσκετ, όσο και το Ποδόσφαιρο.
          Ασφαλώς πρόκειται για συντριβή. Περισσότερο για συντριβή ελπίδων. Ουσιαστικής στο Μπάσκετ, όπου πιστεύαμε πως θα εισερχόμαστε στην «elite» των 8 του Κόσμου.
          Θεωρητική η συντριβή στο Ποδόσφαιρο, καθώς οι ελπίδες μας δεν εξανεμίσθηκαν, αλλά φαίνεται ότι εξαερώνεται η εμπιστοσύνη μας στον Κλαούντιο Ρανιέρι, με τους παίκτες που επέλεξε και μετά το θέαμα που παρουσίασαν.
          Στο Μπάσκετ πιστέψαμε ότι η σημαντική επιτυχία της πρωτιάς στον Όμιλό μας θα εξασφάλιζε και την παραπέρα καλή πορεία μας.
          Ηθελημένα ξεχάσαμε ότι η Σερβία στο προηγούμενο Μουντο – Μπάσκετ ήταν 4η και ότι εδώ και πολλά χρόνια, από τον καιρό της αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβίας, μας έχει πάρει τον αέρα και δεν μας τον επιστρέφει με τίποτα πίσω. Εντάξει τότε παγκόσμια κυριαρχούσε, αλλά είναι φανερό ότι η συρρικνωμένη τώρα Σερβία εξακολουθεί να αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα.
          Οι διαφορές στα δυο αθλήματα, για μια ακόμη φορά, σε ανθρώπινη και ελληνική διάσταση, έδειξαν ότι είναι τεράστιες.
          Το Μπάσκετ συγκεντρώνει εθνική αγάπη, ομοψυχία παικτών και διοικητική καθαρότητα. Το άθλημα απολαμβάνει μια μοναδική, αποκλειστικής ελευθερίας, σκέψη και κίνηση που το διατηρεί σε εκτίμηση, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
          Το Μπάσκετ δραστηριοποιήθηκε και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Μουντο – Μπάσκετ με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη αντιαθλητική ένταση αντιδράσεων από νεόκοπους (ευτυχώς) φιλάθλους. Αντίθετα το Ποδόσφαιρό μας από κάθε διεθνή γωνιά αντιμετωπίζει κατά ριπές τις κατηγορίες, σχεδόν χωρίς να αμύνεται, ενώ μια φοβία υποβόσκει στους Έλληνες φίλους του Ποδοσφαίρου για το μέλλον του στη χώρα μας, αλλά και την πορεία των πρωταθλημάτων.
          Η Εθνική Μπάσκετ έδειξε στην Ισπανία τα θετικά της στοιχεία, τόσο όσον αφορά τους παίκτες, αλλά και όσον αφορά την τεχνική ηγεσία. Αντίθετα πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν μετά το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Εθνικής μας Ποδοσφαίρου στο έρημο Καραϊσκάκη, λόγω της επιβληθείσης  διεθνούς ποινής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου