Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


''Φως στο τούνελ δεν υπάρχει'' 
Νίκος Γεωργόπουλος

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι, η σημερινή τραγική εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στη χώρα μας. Μετά βεβαιότητας λοιπόν μπορούμε να πούμε, ότι, μετά από επαγγελματοποίηση, 35 χρόνων του λαϊκότερου και δημοφιλέστερου παιχνιδιού, το μόνο που μας έχει προσφέρει απλόχερα ( χωρίς δική του ευθύνη ) είναι κυρίως η Βία και η Διαφθορά, από θέαμα δε, πολύ λίγα πράγματα. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βιώνει σήμερα τις χειρότερες, στιγμές της. Για να λέμε όμως και ¨τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη ¨και καμιά άλλη ΠΑΕ , εκτός του Ολυμπιακού, δεν λειτουργεί, σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια. 

Αναφέρουμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γιατί επί εποχής Βαρδινογιάννη, είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο όνομα στο Ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γιατί τότε, έπεφτε χρήμα, παρ όλες τις γκρίνιες των οπαδών για τσιγκουνιές.

Εάν θέλεις να έχεις σοβαρή ομάδα, πρέπει να βάζεις ΛΕΦΤΑ. Αυτός είναι ο κανόνας γενικά στον επαγγελματικό αθλητισμό. Π.Χ. Σήμερα η ομάδα του Ολυμπιακού κοστίζει πάνω από 30 εκατ. Ευρώ. Τι κοστίζει η ομάδα του Παναθηναϊκού; 5, 6,7 εκατ. πού πας με αυτά τα λεφτά; Πουθενά δεν μπορείς να πας. 

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, κυρίως όμως, είναι το χρήμα. Αυτά είναι γνωστά πράγματα στον Αλαφούζο, με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, και τα παιδιά της θύρας 13 που τα έχει βάλει διοίκηση στον ερασιτέχνη, για να έχει εξασφαλισμένο το γήπεδο, δεν πας πουθενά. 

Η ανανέωση, της ομάδας σε κάθε σαιζόν, χρειάζεται χρήμα αυτοί είναι ο νόμοι της αγοράς η επιχείρηση πρέπει κάθε χρόνο να ανανεώνεται, για πολλούς λόγους. 

Ο σημερινός Παναθηναϊκός, είναι πολύ λίγος για τις φιλοδοξίες των οπαδών και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν καλομάθει, και όσο βλέπουν τον Ολυμπιακό να απομακρύνεται, τόσο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Και το αναπάντητο ερώτημα είναι. Ποιος θα βάλει τα εκατομμύρια που χρειάζονται; Η Παναθηναϊκή συμμαχία; Όχι βέβαια. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει. 

Και όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος διερωτάται. Και τώρα ,τι γίνεται; Αυτά είναι ¨τα κουμπιά της Αλέξενας¨ Ποιος έχει τα ΝΕΦΡΑ από αυτούς τους κυρίους να δώσει απαντήσεις; 

Κανείς. Από τη μια η Πολιτεία η οποία το μόνο που την ενδιαφέρει, και τίποτα άλω, να εισπράττει π.χ. το 45% από τα παιχνίδια της Ευρώπης, και να μην χαθούν οι 6,7 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που έχουν δημιουργηθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κλπ. Και από την άλλη, τα διάφορα ''ΛΑΜΟΓΙΑ- ΠΡΟΕΔΡΟΙ '' ιστορικών σωματείων, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον αλληλοκατηγορούμενοι για κακοδιαχείριση, με τους οπαδούς και φιλάθλους σε απόγνωση. 

Αυτή είναι δυστυχώς, η εικόνα του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και βέβαια του Παναθηναϊκού, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν αργότερα αλλάξει, η ζωή θα δείξει.

Και κάτι τελευταίο, αυτή η Χώρα, αυτή η κοινωνία με τα μεγάλα Οικονομικά, Κοινωνικά, Πολιτικά προβλήματα, με παντελή έλλειψη αθλητικής παιδείας χωρίς υλικοτεχνική αθλητική υποδομή, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορεί να έχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Μήπως έχουμε και εμείς, ,ένα ποσοστό ευθύνης, για όλα αυτά στηριζόμενοι στη λογική, ότι , ¨εμένα τι με αφορά¨ δίνοντας το δικαίωμα στους ¨άλλους¨ να μας πιάνουν τον ¨πισινό ¨; Λέω, μήπως;

Σημείωση μπλογκ:
 Τα ενυπόγραφα κείμενα συνεργατών ή αναγνωστών, δεν απηχούν, κατ' ανάγκη, τις απόψεις του μπλογκ. 


2 σχόλια: