Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

«Δεν τους είπα αλήτες»

Ο Γιάννης Αναστασίου αρνήθηκε ότι χαρακτήρισε τους διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ισχυρίστηκε ότι ο Ηλίας Σπάθας διαστρέβλωσε όσα είχε πει πραγματικά.
Αρνήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο, μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.
Κατά την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, o προπονητής του Τριφυλλιού υποστήριξε ότι ουδέποτε αποκάλεσε αλήτες τους διαιτητές και πρόσθεσε ότι ο τέταρτος διαιτητής, Ηλίας Σπάθας, διαστρέβλωσε τα λόγια του.
«Είπα στον Καλογερόπουλο, είστε απαράδεκτοι και γυρνώντας στον πάγκο είπα στους συνεργάτες μου ‘άρχισαν οι αλητείες’. Ποτέ δεν τους αποκάλεσα αλήτες» ανάφερε ο Αναστασίου.
Ο Καλογερόπουλος δεν άκουσε τα λεγόμενα του Αναστασίου, αλλά τον ειδοποίησε ο Σπάθας από την ενδοσυνεννόηση μεταφέροντας τα εσφαλμένα, με αποτέλεσμα ο Αθηναίος ρέφερι να αποβάλει τον κόουτς των πράσινων.
Στην παρέμβαση του, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, έριξε και αυτός στην ευθύνη στον Ηλία Σπάθα: «Δεν το άκουσε ο Καλογερόπουλος το είστε αλήτες, του το είπε ο Σπάθας και το έγραψε με κεφαλαία στο Φ.Α. για να το δείτε εσείς. Ο παρατηρητής δεν έγραψε ότι έπεσε κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν παρατηρητές δύο ταχυτήτων, να παίρνουν το 100άρικο και να γράφουν ό,τι θέλουν».
Η Πειθαρχική Επιτροπή θα εκδώσει την απόφαση της εντός της ημέρας και εφόσον αποδεχτεί τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα, ο Αναστασίου κινδυνεύει με ποινή από απλό πρόστιμο έως εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Κατά διάρκεια της εκδίκασης έξω από τα γραφεία της Super League ήταν περίπου 20 οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιακού, που είχε κληθεί σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι, αναβλήθηκε λόγω προσωπικού προβλήματος του νομικού εκπροσώπου των Πειραιωτών, κ. Γιαννίκου.
Αναλυτικά η απολογία του Γιάννη Αναστασίου στην πειθαρχική της λίγκας: «Στο πέναλτι είπα στον Σπάθα «είστε απαράδεκτοι» και απευθυνόμενος προς τον πάγκο είπα «άρχισαν τις αλητείες». Τότε μου ζήτησε να βγω και είπε και στον Καλογερόπουλο να βγω έξω. Ήταν πρωτοβουλία του Σπάθα και περίμενα να μάθω τον λόγο που θα έβγαινα έξω. Μερικές φορές υπάρχει εκνευρισμός αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτού μου να ξεφύγει. Σίγουρα υπήρχε ένας εκνευρισμός εκείνη την ώρα. Όμως η συμπεριφορά του Σπάθα προς το πρόσωπό μου κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν του είπα κάτι άσχημο που θα με έδιωχνε απ’ τον αγωνιστικό χώρο».
Ο πρόεδρος της πειθαρχικής Χαρίλαος Κλουκίνας, ρώτησε στο σημείο εκείνο τον Γιάννη Αναστασίου αν ο Σπάθας έχει προσωπική κόντρα μαζί του. Ο «πράσινος» τεχνικός απάντησε: «Αν ανατρέξετε στο παρελθόν, θυμάμαι ένα ματς που ήταν ο Σπάθας, ήταν τελευταία αγωνιστική στην Ξάνθη, ένα αδιάφορο για εμάς παιχνίδι, αλλά για την Ξάνθη ζωής και θανάτου«.
Ο κ. Κλουκίνας επανήλθε: «Και μπορεί να σας κατηγορήσει τόσο ασυνείδητα; Με τέτοια ελαφρότητα μπορεί να κάνει τέτοιο πράγμα;«
Ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Έχει κάνει πολλά χειρότερα. Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί σέβομαι τον χώρο του ποδοσφαίρου. Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί έγραψε τη λέξη “αλήτες” με κεφαλαία στο φύλλο αγώνα. Το εξέλαβε σαν προσωπική προσβολή. Εμένα πέρσι ο υφυπουργός Αθλητισμού πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, ήθελε να με καλέσει να με βραβεύσει για τις δηλώσεις μου για τη νίκη του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ.
Τώρα, αν είχε εμπάθεια ή όχι ο Σπάθας, θα το κρίνετε εσείς«.
Κάρμης: «Ο Σπάθας κάτι ήθελε να δείξει στο συγκεκριμένο γήπεδο
Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο και πολλές αιχμές, κινήθηκε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης κατά την αγόρευσή του.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κάρμης:
«Ο Σπάθας γράφει «είστε απαράδεκτοι, είστε αλήτες». Το «αλήτες», το έβαλε με κεφαλαία. Εμένα με κάνει να πιστεύω ότι δεν το άκουσε αλλά θέλει να πείσει εσάς ότι το άκουσε, γι’ αυτό το έβαλε με κεφαλαία. Ο Αναστασίου είπε μόνο το «είστε απαράδεκτοι». Το «άντε ρε αλήτες διαιτητές», δεν ειπώθηκε, λέει ψέματα ο Σπάθας.
Έβαλαν τον Καλογερόπουλο διαιτητή για να μας κοιμίσουν. Εγώ δεν έχω τίποτα με τον Σπάθα αλλά με εκείνους που ορίζουν τους διαιτητές. Προφανώς αυτό που γύρισε ο Αναστασίου και είπε στον πάγκο, ο Σπάθας νόμιζε ότι τους είπε αλήτες και το έγραψε.
Ο Παναθηναϊκός έχει ευαισθησία στα θέματα με διαιτησίες και συχνά διαμαρτύρεται. Στον συγκεκριμένο αγώνα απέφυγε να πει οτιδήποτε για τον ορισμό των διαιτητών. Ο Σπάθας έχει αποδείξει ότι δεν είναι φίλα προσκείμενος στον Παναθηναϊκό. Αν έμπαινε πρώτος διαιτητής θα υπήρχαν αντιδράσεις.
Έβαλαν τον Καλογερόπουλο που είναι νέος και έγινε ο Σπάθας 4ος για να επιτελέσει αρμοδιότητες και καθήκοντα που δεν του ανήκουν. Αυτή η αποβολή είναι άκυρη γιατί ο κανονισμός λέει ότι οι αρμοδιότητές του είναι να βοηθά, να ενημερώνει για οποιαδήποτε συμπεριφορά. Ο διαιτητής δύναται να τους αποβάλει. Τον απέβαλε ο Σπάθας και όχι ο Καλογερόπουλος. Ο διαιτητής θεώρησε ότι καλώς έκανε ο 4ος και τον απέβαλε. Θα μπορούσε να πει ο Σπάθας «έλα εδώ, μου είπε αυτά, κάνε ότι νομίζεις». Υπάρχει κακή εφαρμογή κανονισμού και υπέρβαση εξουσίας από τον Σπάθα.
Ο Σπάθας ήθελε κάτι να δείξει στο συγκεκριμένοι γήπεδο. Ίσως σκέφτηκε ότι ήταν στην ΕΠΣ Πειραιά και γίνονται βραβεύσεις. Μην το κάνετε κακούργημα αυτό που έγινε. Έχετε δικάσει δεκάδες υποθέσεις με έντονες εκφράσεις, όπως του Βλάνταν Ίβιτς που είπε «μαλ…ς» τους διαιτητές και έφαγε πρόστιμο. Ή την προπέρσινή υπόθεση του Αναστασίου και είχατε δεχθεί ότι δεν ειπώθηκαν.
Εγώ έναν τέτοιο διαιτητή που δεν είδε ένα πέναλτι, διαιτητή να μην υπάρχει χέρι και να σφυρίζει χέρι, δεν έχω ξαναδεί. Το είδε από το μυαλό του. Αυτή ήταν η διαιτησία.
Να κρίνετε με επιείκεια και οξυδέρκεια το συγκεκριμένο περιστατικό. Αν δεν τον απαλλάξετε ζητάμε τα ελάχιστα προβλεπόμενα«.
http://www.panathinaikoskosmos.com/151280/den-tous-eipa-alhtes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου