Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

                      Η ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΓράφει ο Γιώργος Λιβέρης

          Στο «Σαιν Τζωρτζ Λυκαμπέττους» που εδώ και 70 χρόνια στεγάζει το διπλωματικό, πνευματικό και επιχειρησιακό κέντρο του Παναθηναϊκού, οι Παλαίμαχοι Αθλητές και Πρωταθλητές όλων των Σπορ του Ομίλου, πραγματοποιήθηκαν μια ακόμη εκδήλωσή τους. Όχι καθιερωμένη και παραδοσιακή, αλλά ειδική. Μια σεμνή εσωτερική γιορτή για να τιμηθούν οι τωρινοί Χορηγοί, να μάθουν  οι νέοι τη μεγάλη ιστορία του Συλλόγου και να συνετισθούν οι σύγχρονοι υπεύθυνοι.
          Χρειάζεται αρκετό θάρρος για να τιμήσεις ένα εν ζωή. Διότι προσφέρει χαρά και αγαλλίαση σ’ εκείνον αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αλλά κατσουφιάζουν περισσότεροι, έστω και εάν τους έχεις ήδη τιμήσει. Όμως έχεις – ως διοίκηση – την υποχρέωση να μη χάνεις την ευκαιρία να προβάλεις το έργο ενός για να έρθει αργότερα στην ίδια θέση και αυτός που τώρα τον θαυμάζει.
          Βεβαίως η ενέργεια της βράβευσης είναι τολμηρή και αμφίσημη, όπως κάθε πράξη αποφασιστικότητας, όμως η προβολή των αθλητικών ευεργεσιών είναι υποχρέωση των ευεργετούμενων αθλητών και εάν δεν το κάνουν οι εν ενεργεία έρχονται οι Παλαίμαχοι να τους το υποδείξουν.
          Στην εκδήλωση – πράξη αναγνώρισης των Παλαιμάχων, μπορούμε να σταθούμε στο τρίπτυχο υψηλής παρουσίας που το συνθέτουν οι ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ – ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,  για τους οποίους στις κερκίδες οι νεαροί φίλαθλοι θα έλεγαν: «αυτοί είναι όλα τα λεφτά». Δεδομένου ότι εάν ο Απόστολος Κόντος, κορυφαίος επί δεκαετίες μπασκετμπολίστας είναι ο προσκαλών Πρόεδρος, ο Πύρρος Δήμας δεν θα κατηγορείτο εάν απουσίαζε. Πολύ περισσότερο όμως τίμησε αυτή την πρόσκληση και αδιαφόρησε για μια άλλη – θεωρητικά ισχυρότερη – που την ίδια μέρα, σε άλλο χώρο και την ίδια ώρα ετελείτο. Τέλος ο επόμενος του τρίπτυχου ο Βασίλης Κωνσταντίνου ως επικεφαλής σήμερα των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ήρθε για να πιστοποιήσει ότι πράγματι «ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ» του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο Πρωταθλητές, αλλά ταυτόχρονα και ενωμένοι στις ίδιες αρχές που γαλουχήθηκαν στα χρόνια της ενεργού δράσης των.
          Αυτά για όσους απουσίασαν, ενώ προσκλήθηκαν και για όσους χωρίς εμπειρία δράσης και διοίκησης πιστεύουν πως μια διχαστική τακτική αρμοδίων, μπορεί να προσδώσει κύρος με πρόσκαιρες και φευγαλέες μεθοδεύσεις.
          Ο Παναθηναϊκός, πολύ περισσότερο σήμερα από ποτέ, απαιτεί μια συλλογική προσπάθεια, μια παράλληλα συγχρονισμένη  πορεία, για να ανανήψει. Η πολιτική πάνω στην οποία θεμελιώθηκε το Παναθηναϊκό επίτευγμα δεν ήταν έργο ενός μόνο ανδρός, ούτε μόνο οικονομικό. Ήταν η συνισταμένη μιας καθολικής ηγεσίας που έφερε τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο σε όλα τα Σπορ, κυρίως δε, παγκόσμιο φαινόμενο, αφού στο εξωτερικό κάτι τέτοιο δεν το τολμούν.
          Αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού, στον αθλητικό συλλογικό τομέα, πρέπει κανείς να τους ακολουθεί με σεβασμό και να τους μεταφέρει στον όγκο των φιλάθλων, ο οποίος (όγκος) θέλει την καθοδήγησή του, διαφορετικά θα εκτραπεί. Και αυτό σπάνια έχει θετικό αποτέλεσμα.
          Οι Παλαίμαχοι Αθλητές και Πρωταθλητές όλων των Αθλημάτων του Παναθηναϊκού με την ακτινοβολία που δικαιωματικά εκπέμπουν, επιθυμούν με όλη την καρδιά τους, ηγούμενοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης, όχι για το καλό της Παναθηναϊκής Οικογένειας, αλλά της Ελληνικής Αθλητικής Κοινωνίας στο σύνολό της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου