Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

HOA


ΚΑΠΡΑΛΟΣ – ΚΟΥΒΕΛΟΣ – ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ «OLYMPIANS»
Το Φλουρί στην Μ. Πρεβολαράκη
         
Παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του Προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου και του Μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ελένης Αυλωνίτου, οι Έλληνες Olympians έκοψαν το βράδυ της Δευτέρας 9/2 την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους.
          Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή εκδήλωση της ΕΣΟΑ, του Σωματείου των Μετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
          Λόγω της απουσίας του Προέδρου της ΕΣΟΑ Γεωργίου Ανδρεάδη στις ΗΠΑ, ο εκ των Αντιπροέδρων Γιάννης Παληός, απευθύνθηκε στους παρισταμένους και κάλεσε τους εκλεκτούς εκπροσώπους των Αρχών για ένα χαιρετισμό.
          Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, διπλός Olympian ο ίδιος, άψογος και θερμός όπως πάντα, για μια ακόμη φορά γνώρισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των Αθλητών, ανακοινώνοντας μάλιστα και τα ουσιαστικά αποτελέσματα των ενεργειών του.
          Όπως μας γνώρισε, με προσπάθεια της ΕΟΕ, 57 Αθλητές της Προολυμπιακής Ομάδας έχουν εξασφαλισμένο Έλληνα Χορηγό, ενώ άλλοι 21 Αθλητές θα καλυφθούν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα ενισχύσει και την προετοιμασία του Πόλο γυναικών. Βέβαια, τόνισε, η Αποστολή για το Ρίο το 2016 δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο κατά το παρελθόν, αλλά πάντως θα έχει δυνατότητες διακρίσεων.
          Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα είναι και πάλι Αρχηγός της Αποστολής στο Ρίο και αυτό αυξάνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κορυφαίους του Ελληνικού Αθλητισμού, οι οποίοι όχι μόνο υποφέρουν από την οικονομική κρίση, αλλά και από την ελληνική γραφειοκρατία, καθώς – όπως ανέφερε – χρήματα της ΔΟΕ βρίσκονται από μακρού «παγωμένα» και παρά τις προσπάθειες δεν έχει κατορθωθεί να αποδεσμευθούν.
          Επίσης τους Olympians και τα μέλη των οικογενειών τους που παρευρίσκοντο, χαιρέτησε η Olympian Ελένη Αυλωνίτου, η οποία ήταν η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που επελέγη να μετάσχει Ολυμπιακών Αγώνων.   Ήταν το 1972 που σε ηλικία 14 ετών όταν συνέτριβε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ. Σήμερα και πάλι στη Βουλή προσφέρει την πείρα της και τις γνώσεις της στην ελληνική κοινωνία.
          Χαρακτηριστικά τόνισε:
          «Βρίσκομαι κοντά σας γιατί νοιώθω περισσότερο Αθλήτρια παρά Επιστήμων ή Πολιτικός. Ως εκ τούτου είμαι ταγμένη μαζί και με τους άλλους Olympians στο Κοινοβούλιο να βοηθήσω να ξεπεραστεί γρήγορα το σημερινό τέλμα».
          Ακολούθως έγινε η παραδοσιακή κοπή της Πίτας με το φλουρί να κερδίζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Πάλης Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία ήταν εκεί με τον πατέρα της παλαιό πρωταθλητή και διεθνή διαιτητή με διπλή παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μαρία Πρεβολαράκη τώρα ετοιμάζεται με πολύ προσοχή για τους Αγώνες του Ρίο το 2016 και όχι μόνο αυτό, καθώς και ο αδελφός της έχει μεγάλες πιθανότητες να επιλεγεί.
          Στην εκδήλωση επρόκειτο να τιμηθεί και ο Αντιπρόεδρος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΟΑ, για την προσφορά του επί 60 χρόνια στην Ιστιοπλοΐα, Γιώργος Ζαΐμης, όμως την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε εμπόδιο. Το προς απονομή Ιστιοφόρο σε μινιατούρα, τιμητικά θα του επιδοθεί από το Προεδρείο της ΕΣΟΑ.  
          Η βραδιά έκλεισε με ένα μικρό αναμνηστικό για όλους και «κοκτέιλ».
          Ο Γενικός Γραμματέας
          ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου