Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Πρόστιμο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η Euroleague τιμώρησε με 150.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την είσοδο του στα αποδυτήρια των διαιτητών και το φραστικό επεισόδιο που είχε μαζί τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:
"Ο αθλητικός δικαστής της Euroleague ανακοίνωσε την τιμωρία του Παναθηναϊκού, μετά την έρευνα που έκανε για τις ακραίες λεκτικές απειλές που έκανε παράγοντας της ομάδας απέναντι στους διαιτητές το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη νίκη 86-85 του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ στα πλαίσια του τρίτου προημιτελικού αγώνα.
Μετά την ενδελεχή έρευνα του περιστατικού ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με 150.000 ευρώ τον Παναθηναϊκό.
Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος εισήλθε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του νικηφόρου για την ομάδα του αγώνα, επιχειρώντας να επιτεθεί στον έναν διαιτητή, ενώ στη συνέχεια έκανε επαναλαμβανόμενες απειλές απέναντι σ' αυτόν και στην οικογένεια του.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης και του ύψους του προστίμου ο αθλητικός δικαστής αναφέρθηκε στη φύση των απειλών, αλλά και του γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε και στο παρελθόν τιμωρηθεί επειδή ζημίωσε την εικόνα της διοργάνωσης.
Η Euroleague επιθυμεί να καταδικάσει τα περιστατικά τα οποία αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα και προσβάλουν την ασφάλεια, αλλά και την ίδια την προσωπικότητα όσων μετέχουν στην αναμέτρηση. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται με την μέγιστη σοβαρότητα. Η αρχή θα ακολουθήσει το γράμμα του νόμου για να διασφαλίσει ότι η ακεραιότητα του παιχνιδιού είναι πέρα αμφισβήτησης, τηρώντας μια στάση μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα βίας στα γήπεδα της διοργάνωσης.
Δεδομένης της πρωτοφανούς βαρύτητας των περιστατικών που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα στην Αθήνα η Euroleague θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την εκτίμηση τους σχετικά με το αν έχουν νομική ευθύνη πέρα από τη δικαιοδοσία των κανονισμών της διοργάνωσης.
Ο αθλητικός δικαστής επιβάλει κυρώσεις και στον Παναθηναϊκό για άλλα συμβάντα, όπως το άνοιγμα καπνογόνων (10.000 ευρώ) μέσα στο γήπεδο, η χρήση λέιζερ (12.000 ευρώ) και η ρήψη αντικειμένων στο τερέν (8.000 ευρώ)".
http://prasinanea.gr/basket/euroleague/art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου