Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

23 Απριλίου 2015

"Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα"


Ο Σταύρος Κοντονής εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι αναμένει προτάσεις από τις UEFA, FIFA και όχι απειλές. 

Δηλώσεις έκανε μετά τη συνάντηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη FIFA και στην UEFA, εξηγώντας, όμως, ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί τελεσίγραφα.

Αρχικά, ο Κοντονής ανάφερε ότι "Η πόρτα της ΓΓΑ είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους προέδρους των ΠΑΕ και πάντα με προσοχή θα ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν. Η χθεσινή ανακοίνωση ισχύει από το Α μέχρι το Ω. Διαβάζοντας χθες τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές".

Προχωρώντας στην τοποθέτηση του, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών στην Αθήνα για διαβουλεύσεις: "Υπάρχει πρόθεση να προσκληθούν οι δύο ομοσπονδίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Να είναι εδώ την Τρίτη για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Ελπίζω σε αυτό το πλαίσιο να ακούσουμε και κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Γιατί ή ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Ινφαντίνο που έγιναν χθες το μεσημέρι ή ισχύει το τελεσιγραφικού τύπου διάγγελμα που μας έστειλαν οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Ελπίζουμε να ισχύει το πρώτο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα ‘ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την UEFA και τη FIFA να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτοβουλίες. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας".

http://www.newspao.gr/2015/04/blog-post_332.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου