Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ… ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ (PICS)

Η «Π» ξεναγήθηκε στο σπίτι του τμήματος σκοποβολής του Παναθηναϊκού απ’ τους Διόσκουρους, Νίκο Κοκκινάκη και Δημήτρη Κατσίρη και διαπίστωσε πως με πολύ μεράκι, όραμα και αγάπη για το «τριφύλλι» γίνονται... θαύματα
 Οι πράσινοι… Λούκι Λουκ (pics)
4PHOTOS
Μια μικρή βόλτα στα... έγκατα του «Απ. Νικολαΐδης» και συγκεκριμένα κάτω από τη θύρα 14  όπου βρίσκεται το καινούργιο σκοπευτήριο του «τριφυλλιού», είναι ικανή να δώσει απαντήσεις στο πως το ιστορικό, πολυνίκες αλλά και ξεχασμένο για δεκαετίες τμήμα σκοποβολής του Παναθηναϊκού, ξαναβγήκε για τα καλά στο προσκήνιο. Στο... σπίτι του τμήματος μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι για την ολοκληρωτική αναβίωση του, Νίκος Κοκκινάκης και Δημήτρης Κατσίρης. Δύο άνθρωποι που οραματίστηκαν την αναγέννηση της πράσινης σκοποβολής, η οποία
αποτελεί ένα απ’ τα πιο πετυχημένα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με μεγάλη παράδοση σκοπευτών, μετρώντας περισσότερους από 110 καταγεγραμμένους τίτλους από την ίδρυση της το 1928.
Οι δύο τους, αθλητές και οπαδοί του Παναθηναϊκού (δεν χάνουν αγώνα σε όλα τα τμήματα) αποφάσιζαν το 2013 να την ξαναβγάλουν απ’ την αφάνεια. Εγχείρημα που φάνταζε το λιγότερο παράτολμο, όμως το όραμα, η μεθοδικότητα, το μεράκι και η αγάπη για το «τριφύλλι» έκανε... θαύματα.  Οι Διόσκουροι θα το πετύχαιναν μάλιστα, πολύ νωρίτερα απ’ όσο ακόμα και οι ίδιοι φαντάζονταν. Χρειάστηκε να περιμένουν μόλις λίγους απ’ την κατασκευή του σκοπευτηρίου -κάτι που έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν στο τμήμα- για να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους, με την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τον περασμένο Απρίλιο.
Φυσικά, αυτός ο τίτλος ήταν απλά το επιστέγασμα της τρομερής δουλειάς που γίνεται εκεί. Το τμήμα από την 36η θέση στην πανελλήνια κατάταξη προ τριετίας, μεταξύ 36 συλλόγων, πέρυσι βρέθηκε στην 19η και πλέον συγκαταλέγεται στην κορυφαία δεκάδα. Την ίδια ώρα, οι ενεργοί αθλητές έχουν ξεπεράσει τους 40, το σκοπευτήριο σφύζει από ζωή κι όλα προμηνύουν ότι θα ακολουθούν μεγάλες μέρες για την σκοποβολή. Οι στόχοι άλλωστε είναι μεγάλοι, όπως μας είπαν τα παιδιά. Αρχικά καταρτισμός ομάδων σε όλες τις κατηγορίες και όλα τα αγωνίσματα, καθώς και η δημιουργία γυναικείας ομάδας. Η συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, η δημιουργία αθλητών που θα φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο και σε δύο-τρία χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη γενική κατάταξη.
Αγκαλιάστηκε απ’ όλους…
Βέβαια, οι Διοσκούροι, δεν θα κατάφερναν τίποτα μόνοι, όπως μας είπαν. Η στήριξη και η βοήθεια απ’ την πρώτη σχεδόν στιγμή ήταν πολύ μεγάλη. Αρχικά, απ’ την τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη που στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια απ’ την πρώτη στιγμή. Η Θύρα 13 που βοήθησε επίσης με κάθε τρόπο, ο Νίκος Τσίλης, φίλαθλος του «τριφυλλιού» που έτρεξε μαζί με τα παιδιά, ο Τάσος Παπαδόπουλος, μηχανικός που ανέλαβε την κατασκευή του σκοπευτηρίου και φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που στάθηκε αρωγός στη δημιουργία του χώρου, εγκαινιάζοντας τον μάλιστα ο ίδιος. Καθοριστική ήταν και η συμβολή της ΣΚΟΕ (σκοπευτική Ομοσπονδία) που με το καλημέρα αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση. Επίσης, σημαντική ήταν η συνδρομή του Δημήτρη Κρανά, αρχηγό του τμήματος, που είναι σκοπευτής της ομάδας από τη δεκαετία του ’70, ιδιαίτερα αγαπητό μέλος τους σκοπευτικούς κύκλο, αλλά και της Πηνελόπης Νίνιου, έφορο της ΣΚΟΕ και επίσης πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’80, που επέστρεψε ως σύμβουλος. 
http://www.leoforos.gr/erasitexnhs/story/82463/oi-prasinoi-loyki-loyk-pics


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου