Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

Οι απαντήσεις του Γιάννη Αναστασίου
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΝΗ


Του Γιώργου Λιβέρη

          Κοινό μυστικό ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης για τους Έλληνες προπονητές .
          Όχι βέβαια από τους φιλάθλους ή τους παίκτες. Αλλά από τους παράγοντες που αναζητούν δικαιολογίες αποτυχιών.
          Για τους παράγοντες οι ξένοι προπονητές παρουσιάζονται εύκολοι, φθηνοί, αναλώσιμοι, με διεθνή αίγλη (!) και ευρύτερες γνώσεις.
          Στην πραγματικότητα, η αντικατάστασή τους γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και τα χρέη προς αυτούς θα καταβληθούν μόνο υπό την πίεση  ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ.
          Από την άλλη πλευρά οι ξένοι δεν γνωρίζουν την ελληνική (μέτρια) πραγματικότητα, δεν προσαρμόζονται στις κακές συνθήκες μας και η νοοτροπία των παικτών μας δεν τους προσφέρει περιθώρια ανάπτυξης.
          Πέρα από το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ατενίζουμε με αγάπη προς τους Έλληνες προπονητές, για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, έχουμε πλέον απτά παραδείγματα των ικανοτήτων τους.
          Αυτά με την προϋπόθεση ότι αφήνονται να εργασθούν για εύλογο χρονικό διάστημα και είναι επιτρεπτό να οργανώσουν το πρόγραμμά τους.
          Πρώτη απόδειξη των παραπάνω ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, δεύτερη ο Δέλλας στην ΑΕΚ και αρνητικό επιχείρημα ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ.
          Οι δυο πρώτοι εργάσθηκαν ακριβώς όπως απαιτούν οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι του Ποδοσφαίρου. Ο τρίτος ανασύρθηκε ως σωσίβιο, πιέσθηκε από τις κερκίδες για αποτελέσματα και αγχώθηκε από τον Πρόεδρό του. Βεβαίως με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να έρθει η επιτυχία.
          Ο Γιάννης Αναστασίου στις αρχές του έτους, τιμήθηκε από τους Παλαιμάχους Πρωταθλητές του Παναθηναϊκού. Η απόφαση αυτή είχε κατασταλάξει στο μυαλό της Διοίκησης των πολύπειρων Παλαιμάχων από μακρού χρόνου, καθώς διέβλεπαν το έργο του.
          Η πιστοποίηση ήρθε όταν ο Αναστασίου συνέφερε την ομάδα, μετά την «κοιλιά» που (φυσιολογικά) έκανε. Ήταν πρόσκαιρη κάμψη, η οποία ήρθε από καθαρά ψυχολογικούς λόγους.
          Οι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν ότι αξίζουν, όταν γνωρίζουν πως οι προσπάθειές τους πάνε άπατα. Ο τίτλος είναι προδιαγεγραμμένος, ενώ και οι δικοί του φίλαθλοι με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, επιδείνωσαν την κατάσταση.
          Ακόμη ο Γιάννης Αναστασίου πέτυχε σε χρόνο ρεκόρ να αποκαταστήσει τη φόρμα του Σωτήρη Νίνη με την επιστροφή στο σπίτι του. Ας ξεχαστεί το λάθος του της περιήγησης σε αναζήτηση καλύτερης καριέρας.
          Από την άλλη ο Δέλλας όχι μόνο επανέφερε την ομάδα στην κατηγορία και στο χώρο της σε χρόνο ρεκόρ, αλλά όταν χρειάσθηκε στάθηκε στο πλευρό των παικτών, τους υπερασπίσθηκε και κράτησε για τον εαυτό του το τιμόνι της πειθαρχίας.

          Έτσι οι δυο αυτοί προπονητές πέτυχαν τους στόχους τους με διαστημικές διαφορές από τις άλλες ομάδες και έδειξαν ότι οι παράγοντες πρέπει να εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές  αντί να  παρασύρουν τους Έλληνες Διαιτητές σε παραβατικές ενέργειες.

http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr/2015/05/blog-post_28.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου