Mike N.
Hταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.. Ολοι κρίνονται τόσο «εκ του αποτελέσματος», όσο και «εκ της αποδόσεως».. Και στα δύο χαμένος βγαίνει ο Ιβάνοβιτς!
Hμουν απο εκείνους που έδειξα άπειρη υπομονή στο πρόσωπό του, αλλά τελικά μας απογοήτευσε εκ των πραγμάτων! Η νίκη στον προημιτελικό του κυπέλλου και η πρόκριση στο top16, έβαλαν απλά το πρόβλημα «κάτω από το χαλάκι».. Ελπίζω να μην μείνουμε μόνο σε αλλαγή προπονητή, θα πρέπει να αλλαχτούν και όσοι περισσότεροι ξένοι έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε!
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πρέπει να είναι προπονητής της ομάδας και ΜΟΝΟ. Ήταν ανεπίτρεπτο εξ’αρχής να αναλάβει την ομάδα κάποιος, που προπονεί και μια δεύτερη. Δηλαδή ο Ζέλικο που ενδιαφερόταν μόνο για τον Παναθηναϊκό και «έδιωχνε» εθνικές πριν καν εμφανιστούν, χαζός ήταν? Όχι βέβαια. Όλοι γνωρίζουν ότι αφιερώθηκε στον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός του το ανταπέδωσε και με το παραπάνω.
Μια γρήγορη ανάλυση του ρόστερ…
Η εύκολη λύση είναι πάντα να διώξεις τον προπονητή. Δεν μπορείς να διώξεις τους μισούς παίχτες που έχεις και είναι άχρηστοι και λίγοι για να φοράνε τη φανέλα με τα έξι αστέρια. 
Δεν υπάρχει άλλος αξιόπιστος δημιουργός-οργνανωτής πλην του Διαμαντίδη. Στη θέση 2 έφερε τον Σλότερ που μάλλον όπως είδαμε μέχρι τώρα είναι λίγος για βασικός, ο Παππάς πέρσι ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά φέτος έδειξε καλύτερο πρόσωπο αλλά χρειάζεται σταθερότητα, για το Μπλούμς τι να πω; Αντικαταστάτη του Νέλσον ψάχναμε και φέραμε 2αρι σουτερ που στην αρχή μεν πήγαινε πολύ καλά με τα τρίποντα του αλλά μετά εξαφανίστικε. Στο 3 έχουμε μόνο Γιανκοβιτς που πέρσι ήταν τρίτη επιλογή και αυτό τα λέει όλα, μακάρι να εξελιχθεί. Δεύτερη επιλογή ο Χαραλαμπόπουλος που πολύ απλά ακόμα δεν είναι για την πρώτη ομάδα. Στη θέση 4 έχουμε τον γερο-Φώτση που όλοι τον θέλουμε στην ομάδα αλλά όχι με αυτά τα χρήματα. Ο Γκιστ που είναι ο καλύτερος ξένος μας, δυστυχώς με το θέμα που προέκυψε ίσως μας αποχαιρετίσει. 4αρι είναι και ο Μαυροκεφαλίδης αλλά παίζει περισσότερο στο 5 αλλά είναι παίχτης που σε πολλούς τη σπάει γιατί είναι soft. Ο Μπατίστα είναι καλός με τα στοιχεία που διαθέτει, δηλαδή βαρύ πεντάρι με παιχνίδι στο low post με πλάτη κτλ. αλλά όχι για βασικός, βασικός έπρεπε να είναι ο Λάσμε ή ένα 5αρι όπως ο Λαουάλ, δηλαδή αθλητικό. Όταν ο γαύρος έχει Μάτζαρη, Σλούκα, Φραγκοφονούλη και Λαφαγιετ και εμείς ουσιαστική μόνο Διαμαντίδη και Παππά, βλέπεις τη διαφορά, όταν αυτοί έχουν Λοτζέσκι, Νταρνετ και Παπαπέτρου και εμείς μόνο Γιανκοβιτς φαίνεται η τρύπα στο ρόστερ. Ο Ιβάνοβιτς δε ξέρω κατά πόσο έχει ευθύνη για τις επιλογές των παιχτών, αλλά με αυτό το μπάτζετ ήταν δύσκολο να έχει κάτι αισθητά καλύτερο. Το έγγλημα της απομάκρυνσης των Λάσμε και Μασιούλης είναι πλέον και με τη βούλα έγγλημα, αφού δεν αντικαταστάθηκαν με ισάξιους η ακόμα και καλύτερους.Και εκ των υστέρων λάθος αποδείχτηκε και η απομάκρυνση του Ούκιτς και ίσως και του Μπράμου, που θα έδιναν περισσότερες λύσεις από τους Νέλσον και Μπλούμς.
Ελπίζω το ηλεκτροσόκ με την απομάκρυνση του Ιβάνοβιτς, να επαναφέρει όλους τους παίχτες και να δώσουν για τα εναπομείναντα ματς και play-offs τον καλύτερο εαυτό τους.
http://www.panathinaikoskosmos.com/171242/o-ivanovits-ta-lathi-kai-to-apodynamomeno-roster/