Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Συγκίνησαν οι αναμνήσεις για τον Καζιμίρ Γκόρσκι !
Στην Έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

0 


Η πρωτοβουλία ήταν της Πολωνικής Πρεσβείας καθώς του συλλόγου Πανπολωνικός που τα μέλη είναι Πολωνοί που διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας!
Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος Επίτιμος Πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο ,σήμερα ήταν ο άνθρωπος που καταχειροκροτήθηκε στην πολύ όμορφη ημερίδα για τα έργα και τις ημέρες του Κάζιμιρ Γκόρσκι .
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο
Ηταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, η εκδήλωση έλαβε μέρος στην Έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής .

«Στον Κάζιμιρ ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» πολλά για την προσφορά του…». Είπε συγκινημένος και τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τους χιλιάδες Πολωνούς που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσουν τον Γκόρσκι «Πρόεδρε μας παίρνετε τον άνθρωπο και είδωλο μας, να τον προσέχετε και να μας τον γυρίσετε ακέραιο»

Οι πρωταγωνιστές της εποχής και των μετέπειτα χρόνων που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον Καζιμιρ Γκόρκι ως προπονητή και άνθρωπο.Ο Γκόρκι εργάσθηκε στον Παναθηναϊκό,Ολυμπιακό,Καστοριά,Εθνικό.
Ο Γιόζεφ Βάντσικ, έζησε τον Γκόρσκι , ως παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής, τόνισε «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τις επισκέψεις του στο ξενοδοχείο πριν από αγώνες και τον… μαγικό τρόπο με τον οποίο μας απομάκρυνε το άγχος» ενώ ολοκλήρωσε «θα μείνει για πάντα βαθιά στις καρδιές μας».
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παίκτης στον Παναθηναϊκό … «Το χαρακτηριστικό του ήταν πως είχε τον τρόπο να μένει ήρεμος ανεξάρτητα τις συνθήκες. Η παρουσία του ήταν αρκετά σημαντική, ήταν ένας δάσκαλος».
Ο Κριστόφ Βαζέχα, τον όποιο ο Γκόρσκι εισηγήθηκε στο Γιώργο Βαρδινογιάννη το 1989 να τον αποκτήσει. «Πρόκειται για ένα προπονητή παγκοσμίου κλάσης και παράδειγμα και για τους υπόλοιπους» συμπλήρωσε ο πρώτος ξένος σκόρερ των Ελληνικών γηπέδων.
Ο Αντώνης Γλύκας εκπροσώπησε τους βετεράνους του Ολυμπιακού
«Μπορούσε να βγάλει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100% σαν να ειχε ένα μαγικό ραβδί…» για να κλείσει φωνάζοντας παθιασμένα «Τιμή και δόξα στον Κάζιμιρ Γκόρσκι!»
ο Λάκης Μερτίκας ανέφερε:
«Εμείς οι παλιοί Εθνικοί, γονατίζουμε ακόμη και σήμερα για να προσκυνήσουμε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή»
Τέλος,η κόρη του Κάζιμιρ Γκόρσκι, Ούρσουλα που ζει στην Ελλάδα συγκινημένη από περηφάνια από τα καλά λόγια που προηγήθηκαν για τον πατέρα της και είπε απλά . «Ευχαριστώ πολύ για αυτή την εκδήλωση. Πιστεύω πως ο πατέρας μου ζει στις καρδιές όλων μας».
Στο τέλος της ημερίδας προβλήθηκε ντοκιμαντέρ διάρκειας 20 λεπτών με εικόνες από την εποχή της παρουσίας του Κάζιμιρ Γκόρσκι στην Ελλάδα που επιμελήθηκε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ως φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό προπονητή.!
Η εκδήλωση έγινε για την συμπλήρωση 38 ετών από το πρώτο ματς που έδωσε στην Ελλάδα ο Γκόρσκι ως προπονητής στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκου 1-1.
Κύριος συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και δεν ήταν λίγοι οι αστέρες της εποχής εκείνης, οι οποίοι βρέθηκαν στον χώρο και είχαν να πουν μία ωραία προσωπική τους ανάμνηση για τον Γκόρσκι.

Επιμέλεια κειμένου 
Θεόδωρος ΣυνοδινόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου