Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

/

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΜΑΣ

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Διονύσης Λιβέρης σε αγώνα προετοιμασίας, εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις 3 Ιουλίου 2016

Στην ηγεσία του Στρατού και του ΓΕΣ η Ελληνική Αγωνιστική Σκοποβολή έχει βρει τον συμπαραστάτη της, όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά και την ποιοτική της άνοδο.

Με την υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης του 2012 και τη συμπληρωματική διάταξη του 2016, όλα τα Πεδία Βολής στη χώρα, βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών Σωματείων για περιοδική χρήση, έναντι μιας εντελώς τυπικής εκμίσθωσης. Εκεί μπορούν να προπονούνται οι πολίτες – σκοπευτές, υπό την εποπτεία της ΣΚΟΕ και τον έλεγχο του ΓΕΣ.

Υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες τα Σωματεία και εκατοντάδες οι Σκοπευτές οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να αθλούνται στη Σκοποβολή. Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος «Άθλος» το 2012 αιτήθηκε την ενοικίαση του Σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου (πρώην ΚΕΒΟΠ) ενώ το 2012 – 13 το ΓΕΣ κατασκεύασε το Κλειστό Ολυμπιακών προϋποθέσεων Σκοπευτήριο στο Γουδή και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον «Άθλος» το 2015 να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγωνιστική εξυπηρέτηση των Σκοπευτών της Πρωτεύουσας, μετά από σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για την ενοικίαση και την υποχρέωση βελτίωσης και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Σύλλογος «Άθλος» δημιουργήθηκε το 1985 από τον παλαιό Σκοπευτή Πέτρο Καλκαντζάκο, ο οποίος στο διάστημα 1975 – 85 αγωνιζόταν στην τότε πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού.
Σήμερα το Κλειστό Σκοπευτήριο στο Γουδή με 8 θυρίδες που μπορούν να αυξηθούν σε 10 ή και 12 διατίθεται χειμώνα – καλοκαίρι για άσκηση, καθώς παρέχει απόλυτη ηχομόνωση, εξαερισμό, κλιματισμό, αποδητήρια, μεγάλο χώρο στάθμευσης, κυρίως δε ασφάλεια σε αγωνιζόμενους και μη. Με τους τελευταίους να έχουν και το εντευκτήριό τους.

Υπολογίζεται ότι 80 – 100 άτομα κάθε εβδομάδα ασκούνται στα διαμετρήματα 0,22 – 45, ενώ βεβαίως παρέχεται η δυνατότητα και στα
Ολυμπιακών προδιαγραφών αεροβόλα (Πιστόλια – Τυφέκια) όλων των κατηγοριών να ασκούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου