Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
8 ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Γράφει 
ο Γιώργος Λιβέρης


Το πρώτο Ολυμπιακών προδιαγραφών και Ευρωπαϊκής εμφάνισης κλειστό Σκοπευτήριο, ήδη λειτουργεί στην Πρωτεύουσα.

Καλύπτει 3 Ολυμπιακά Σπορ (Σκοποβολή, Τοξοβολία και Μοντέρνο Πένταθλο), επίσης 6 από τα 10 αγωνίσματα Σταθερού Στόχου των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά όλα τα συναφή Σπορ των Παραολυμπιακών Αγώνων.Επίσης ικανοποιεί πλήρως τα αγωνίσματα μέχρι 25μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τα αγωνίσματα Παίδων, σύμφωνα με τους κανονισμούς ΣΚΟΕ.
Το Σκοπευτήριο έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία και δαπάνη, την έγκριση του ΓΕΣ και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Στρατού, ο οποίος έχει μόνιμα παρόντα αξιωματικό στους Αγώνες και τις προπονήσεις.

Το Σκοπευτήριο είναι ανοικτό 5 ημέρες την εβδομάδα (στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα) με ελεύθερη την προπόνηση ή συμμετοχή σε Αγώνες, για όλους. Οι άλλες 2 ημέρες της εβδομάδας είναι αφιερωμένες σε ειδική Σκοπευτική εξάσκηση.
Εμπνευστής, δημιουργός και διαμορφωτής του σύγχρονου αυτού Σκοπευτηρίου, στους Αμπελόκηπους, στα σύνορα με το Γουδή, είναι ο παλαιός Σκοπευτής του Παναθηναϊκού Πέτρος Καλκατζάκος, με ειδίκευση στο χώρο αυτό.Θυμάμαι μια Κυριακή πρωί του 1975, ήρθε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής – το μόνο που λειτουργούσε – τότε και μου ζήτησε να εγγραφεί στο τμήμα, καθώς ήμουν Έφορος Σκοποβολής, έχοντας ολοκληρώσει την αγωνιστική δράση μου. Από τότε έμεινε πιστός στο Σπορ αυτό με το οποίο ασχολήθηκε και επαγγελματικά.
Σχετικά ο Πέτρος Καλκατζάκος δήλωσε:
«Επί τέλους, 3 ετών προσπάθειες και σημαντικές δαπάνες καρποφόρησαν για να έχει η Αθήνα ένα πλήρες και σύγχρονο Σκοπευτήριο, στο οποίο μπορούν όλοι με ευχαρίστηση να αγωνίζονται. Η συνεργασία μας με το Στρατό είναι άψογη και χαιρόμαστε που έχουμε την επίβλεψή του».

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της Κυριακάτικης κουβέντας μας ήρθε στο Σκοπευτήριο ο Γιώργος Κατρούγκαλος με την κόρη του Αυγή, που είναι φανατική Παναθηναϊκός και προπονήθηκαν αμφότεροι.
Το κλειστό Σκοπευτήριο, μόλις 2 χλμ από την Πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στο τέλος της οδού Μεσσηνίας,(παραπλεύρως οδού Μεσσηνίας 64, 11527, Αθήνα) στους Αμπελόκηπους, όπου ήταν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας του Στρατού.

Τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα που καλύπτει είναι:
* Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών 10μ.
* Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών 10μ.
* Αεροβόλο Τουφέκι Ανδρών 10μ.
* Αεροβόλο Τουφέκι Γυναικών 10μ.
* Πιστόλι Ταχύτητος Ανδρών 25μ.
* Πιστόλι Σπορ Γυναικών 25μ.

Αγωνίσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
* Πιστόλι Στάνταρ Ανδρών.
* Πιστόλι Μεγάλου Διαμετρήματος Ανδρών.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε ένα θαυμάσιο μοντέρνο σύνολο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για άριστες και ασφαλείς αγωνιστικές συνθήκες. Επίσης διαθέτει: Μπαρ, εντευκτήριο (ανοικτού και κλειστού χώρου) και τεράστιο πάρκινγκ.
Τηλ. επικοινωνίας 6944 39 61 50
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου