Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 Ο Γιάννης Μπουρούσης


Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης

Ακόμη και την Τρίτη 12 Ιουλίου, ημέρα που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση, υπήρξε εφημερίδα (με καλό ρεπορτάζ Μπάσκετ) που έγραψε:

«Το ΝΒΑ είναι ο επικρατέστερος επόμενος σταθμός του Γιάννη Μπουρούση»

Ασφαλώς κανείς δημοσιογράφος δεν επιθυμεί να πέφτει σε γκάφα. Αλλά τα παιχνίδια των μεταγραφών όχι μόνο είναι σκληρά αλλά και παραπειστικά.
Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά μία θυελλώδη αναχώρηση από τον ΟΣΦΠ αλλά και μία επιτυχημένη πορεία στην Ισπανία.
Σε όλες τις κατηγορίες των φιλάθλων έχει δημιουργήσει θαυμαστές και …μη θαυμαστές. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ένας παίκτης έχει κάνει μεταγραφές και στους 3 μεγάλους συλλόγους της Πρωτεύουσας. Οι φίλαθλοι δεν καλύπτονται από το άλλοθι κάθε επαγγελματία.

Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε το 1983 στην Καρδίτσα και το 2001 πήρε μεταγραφή από τον Γ.Σ. Καρδίτσας στην ΑΕΚ. Τότε ο όγκος του και το ύψος του των 2.11 (μάλλον παραμένει το ίδιο) είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση. Εκεί άρχισε αργά αλλά σταθερά την πρόοδο του. Την πρώτη σεζόν (2001-02) πέτυχε συνολικά μόνο 6 πόντους. Την δεύτερη (2002-03) σημείωσε 25 πόντους, την τρίτη (2003-04) 112 πόντους, ενώ την τέταρτη (2004-05) 160.

Αυτή η πρόοδος τον έφερε το 2005 στην Εθνική Ομάδα και το Ευρωμπάσκετ όπου βέβαια είχε μόνο 5 πόντους, αλλά ήταν η αρχή. Η συνέχεια ήταν καλύτερη καθώς πήρε και την αξιοπρόσεκτη μεταγραφή του ενώ έπαιξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, μαζί με τα μεγαλύτερα σύγχρονα ονόματα όπως οι : Διαμαντίδης, Φώτσης, Παπαλουκάς, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, Ζήσης κτλ. Αποτέλεσμα ήταν να καταλάβουμε την 5η θέση (για τρίτη φορά) ανάμεσα σε 12 ομάδες με 3 νίκες και 3 ήττες.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς καλύπτει το θέμα «Μπουρούσης Γιάννης – Σέντερ» το εντελώς πρόσφατα κυκλοφορήσαν βιβλίο του Γιώργου Λιβέρη «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».
Στη σελίδα 453 επί λέξει διαβάζουμε:

Σήμερα στα 33 του ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στην Ελλάδα, γιατί πιθανότατα δεν βρήκε αυτό που ήθελε στις ΗΠΑ και γιατί η προσφορά του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά ουσιαστικότερη από όποια άλλη υπήρχε.

Υπάρχει μόνο ένα θεματάκι, ότι δεν συμφωνούν όλοι. Βεβαίως αυτό είναι ελληνικό και φυσιολογικό. Από τον ίδιο πάντως εξαρτάται, αρκεί να βάζει καλάθια, να δίνει ασίστς και να μην του ξεφύγουν λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου