Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΣ ΔΙΕΣΩΣΕ………\


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης

Τελικά η μόνη γενική διάκρισή μας στο πρόσφατο τελεσθέν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Β’ κατηγορίας κάτω των 18 ετών ήταν η επιτυχία του Βασ. Χαραλαμπόπουλου να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.
Όλα τα άλλα δεν μας ανεβάζουν και στα Ουράνια.
Ούτε η Β’ κατηγορία στην οποία είχαμε περίοπτη θέση.
Ούτε η κατάταξή μας στην άκρη του βάθρου, δηλαδή 3οι .
Ούτε η ήττα μας από την Ισλανδία των 332.529 κατοίκων (καταγραφή 1/1/2016).

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ


Ούτε ότι παίξαμε μαζί με Αλβανία, Κόσοβο κ.λ.π.
Ούτε πως το Μαυροβούνιο (621.810κάτοικοι σε καταγραφή 1/7/2014) εκτός από το Πόλο είναι σαφώς υπέρτερο από μας και στους νέους του Μπάσκετ.
Ούτε και να λάβουμε υπ’ όψη μας πως οι νέοι στη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο έχουν μια πρώιμη ωριμότητα, η οποία σαφώς πρέπει να μας φέρνει σε υψηλότερη κλίμακα από τις χώρες του Βορρά.
Αυτή είναι η εξήγηση γιατί π.χ οι Ρώσοι είναι στην β’ κατηγορία της U18 και παραμένουν εκεί. Όμως εμείς οι θριαμβευτές της Ευρώπης στο Εφηβικό Πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο δεν μπορούμε να χαιρόμαστε για τα αποτελέσματα της Χαλκίδας. Δηλαδή εάν παίζαμε το κρίσιμο παιχνίδι με την Κροατία, στην Πούλα, την Γκλίνα ή μια άλλη επαρχιακή πόλη της, τώρα θα φοράγαμε πλερέζες;
Κατ’ αρχήν αρκετά πικραθήκαμε (και) φέτος με τον (άνετο) αποκλεισμό μας από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η ιστορία της (μακρινής) Βενεζουέλας επαναλήφθηκε και στην (γειτονική) Ιταλία, κατά χειρότερο μάλιστα τρόπο. Τότε μας είχε αιφνιδιάσει η Νιγηρία, τώρα μας αιφνιδίασε η δική μας εθνική ομάδα με την απουσία ζωντάνιας ή πάθους. Αυτό που ακριβώς γνωρίσαμε στους «Βίγκινς» από την Ισλανδία, νεόκοπους σε ενθουσιασμό και σε υπέροχα αποτελέσματα.
Είναι αλήθεια πως η Ισλανδία στο σύνολό της να είναι λίγο μεγαλύτερη από το Περιστέρι, με τους μισούς κατοίκους της στην Πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ και τους άλλους στα 37 τριγύρω χωριά, είναι πρόβλημα να έχει πάνω από 40 – 45 αίθουσες Μπάσκετ και όμως γνωρίζουν το μυστικά του Αθλήματος.
Πιστέψαμε ότι το φαινόμενο Ισλανδία αφορούσε μόνο το Ποδόσφαιρό της, επειδή όλοι οι παίκτες της παίζουν στο εξωτερικό, αλλά εδώ οι Ισλανδοί μαθητές αποδείξανε πως όταν δεν διαβάζουν μελετούν συστήματα του Μπάσκετ.

 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ
Και μια που αναφέρθηκα στο Ποδοσφαιρο κάτι ανάλαφρο για να απαλύνουμε την ατμόσφαιρα.
Όταν η Αγγλία ηττήθηκε από την Ισλανδία στο πρόσφατο «Euro» και αποκλείσθηκε, δημοσιογράφος έθεσε το εξής ερώτημα σε έναν βετεράνο Βρετανό παίκτη εκείνης της θριαμβευτικής πορείας το 1966.
* «Εσείς τι θα κάνατε εάν παίζατε με την Ισλανδία»;
Και η απάντηση:
* «Θα κερδίζαμε με 1 – 0»
Φυσικά ο δημοσιογράφος είχε την απορία και ρώτησε:
* «Μα γιατί μόνο με 1 – 0»;
Και ο κεραυνός.
- «Μα πώς να γίνει είμαστε όλοι πάνω από 70 ετών»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου