Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΣΑΤ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ OLYMPIANSΟ Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Δημοσιογράφος Σωτήρης Τριανταφύλλου, αναφερόμενος εκτενώς στο Βιβλίο της έκδοσης της ΕΣΟΑ για τους Έλληνες Olympians σε εγκύκλιό του σημειώνει τα εξής:

Το βιβλίο του Γιώργου Λιβέρη «Οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Who is Who των 1.573 OLYMPIANS 1896-2012» είναι μια μοναδική στο είδος της δουλειά. Ακόμη και στη σημερινή εποχή του διαδικτύου και των νέων μέσων, αυτό το βιβλίο μπορεί να φανεί χρήσιμο και δίχως υπερβολή να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με έναν υπολογιστή. Μια τέτοια δουλειά είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον κάθε δημοσιογράφο που θα πρέπει να το έχει στην κατοχή του, διότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά του, αλλά και για κάθε ενασχολούμενο με το αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των στοιχείων που διαθέτει.

Ο Γιώργος Λιβέρης μετά από κοπιαστική και μεθοδική δουλειά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα βιογραφικά των 1.573 Ελλήνων Olympians, δηλαδή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 μέχρι και το 2012. Τους έχει, μάλιστα, κατατάξει ανά μετάλλιο και άθλημα, ενώ το βιβλίο περιέχει άγνωστα έως τώρα για τους συμμετέχοντες στοιχεία και βεβαίως αναφορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους αρχηγούς των ελληνικών αποστολών και τους σημαιοφόρους των ελληνικών αποστολών, τους αθλητές που κατά παράδοση εισέρχονται πρώτοι
στο στάδιο κατά την τελετή έναρξης. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί συγκεντρωμένα καθιστούν το βιβλίο «Οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Who is Who των 1.573 OLYMPIANS 1896-2012» μοναδικό.
Μια τέτοια δουλειά, βεβαίως, μόνο αναμενόμενη θα μπορούσε να είναι από τον Γιώργο Λιβέρη, έναν άνθρωπο με πολυσχιδή δράση και προσφορά που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην αθλητική δημοσιογραφία και τον αθλητισμό. Έναν άνθρωπο που από το 1948 διέπρεψε ως αθλητικός συντάκτης και από τη δεκαετία του ’50 διέπρεψε ως αθλητής και ως Olympian και ο ίδιος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Γιώργος Λιβέρης είναι ένας Olympian του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, αφού έχει λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο ως αθλητής της σκοποβολής, όσο και ως δημοσιογράφος!

Σωτήρης Τριανταφύλλου
Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου