Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

''ΕΦΥΓΕ''' ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ιδρυτής της πολυμετοχικότηταςΕντελώς αιφνίδια εγκατέλειψε τον μάταιο 


αυτό κόσμο ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο άνθρωπος που είχε οραματισθεί έναν ενιαίο και ισχυρό Παναθηναϊκό,δεν άντεξε τις πολλαπλές  πιέσεις που δεχόταν και ''έφυγε''από καρδιακή ανακοπή τα ξημερώματα του Σαββάτου 5/11  στα 63 του χρόνια.

Ο παλαιός πρωταθλητής και ο βαλκανιονίκης της Ξιφασκίας, ο οποίος συνέχιζε την παράδοση της οικογένειας του προς τον Παναθηναϊκό ''αποχώρησε'' από τα γήινα πολύ νωρίς.


Ιδρυτικό στέλεχος της 'Ενωσης των Παλαιμάχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού αλλά και της 'Ενωσης των μετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες,διετέλεσε μέλος σε αμφότερα τα Διοικητικά Συμβούλια.

Εγγονός του Ανδρέα Βγενόπουλου, στυλοβάτη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου για 6 τουλάχιστον δεκαετίες,συνέχιζε το έργο του, όπως και την συνεισφορά του πατέρα του που υπήρξε ένας άριστος διαιτητής Ποδοσφαίρου.
Δικηγόρος,ασχολήθηκε με τα ναυτιλιακά για
ένα μεγάλο  διάστημα έχοντας για έδρα το Λονδίνο.
Να σημειωθεί  πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος όταν έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972 στο Μόναχο δεν ήταν ακόμη 19 ετών.

Τελευταία η  πολεμική την οποία δεχόταν ήταν πολύπλευρη,τόσο την Πολιτεία όσο και από άλλους φορείς ενώ η ποδοσφαιρική κοινωνία τον είχε πικράνει  με αποτέλεσμα ο εμπνευστής της Πολυμετοχικότητας του Παναθηναϊκού να έχει απομακρυνθεί  από τον Σύλλογο απογοητευμένος.Ο Σύλλογος Παλαιμάχων αθλητών και Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού ,με  το θλιβερό άγγελμα θανάτου του εκλεκτού Μέλους του αποφάσισε τα εξής:

Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εκφορά της σωρού του εκλιπόντος

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου προς την οικογένεια του .

Να αναρτήσει αγωνιστικές  φωτογραφίες του αξέχαστου πρωταθλητή στα γραφεία του.

Να διατηρεί με έπαθλα και εκδηλώσεις τη μνήμη του

Να δημοσιεύσει το παρόν στα Μ,Μ,Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΌ
    Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου