Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΑΣ

Τη Δευτέρα 5/12 έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίασή του ο Γιώργος Μαρσέλλος, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου.

Ο νέος Πρόεδρος, (και Αθλητής του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ) ο οποίος διετέλεσε Πρωταθλητής Ελλάδας σε Ύψος, Δέκαθλο και 110 Εμπόδια, Σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και Αντιπρόεδρος των Ελλήνων Olympians, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του, εντελώς πρόσφατα στη θέση του αποχωρήσαντος Συμεών Συμεωνίδη.

Η Ομοσπονδία των Παλαιμάχων Στίβου, εκπροσωπούσα πλήθος Συλλόγων Παλαιμάχων από όλη τη χώρα, βρίσκεται υπό τη σκέπη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία την φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου και τα Γραφεία – Μουσείο της.

Η πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Μαρσέλλου, έγινε με την ευκαιρία της ομιλίας του Δημοσιογράφου – Συγγραφέα Πέτρου Λινάρδου με θέμα: «Η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Γραμμάτων και Τεχνών».
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΣΕΛΟΣ

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των Καναδών να ζητήσουν να επανέλθουν οι Καλλιτεχνικοί Διαγωνισμοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ίσχυαν κατά την περίοδο 1924 – 1948.

Η αναστολή των Καλλιτεχνικών Διαγωνισμών εντός των Ολυμπιακών προήλθε από το γεγονός ότι ενώ οι Αθλητές ήσαν ερασιτέχνες, οι Καλλιτέχνες ήσαν και είναι (κατά κύριο λόγο) επαγγελματίες.

Αλλά σήμερα αυτές οι συνθήκες διαφοροποίησης εξέλιπαν και οι Καναδοί πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να επανέλθουν στην προτέρα τους κατάσταση. Όμως με την πάροδο του χρόνου έχουν προκύψει νέες εξελίξεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει διαφοροποιημένες συνθήκες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους παράλληλους Παρολυμπιακούς έχουν υποστεί ένα τέτοιο εύρος και όγκο που δημιουργεί ήδη τεράστιες οικονομικές και άλλες δυσχέρειες στους εκάστοτε οργανωτές.

Επομένως η πρόταση των Καναδών έχει να περάσει από την κρίση της ΔΟΕ με αβέβαιες ελπίδες.

Τα παραπάνω εξετάσθηκαν τόσο από τον εκλεκτό ομιλητή, όσο και από τον Πρόεδρο Γιώργο Μαρσέλλο, που προλόγισε κατά την εκδήλωση, τον Αλέξανδρο Φωτακίδη που ήταν διοργανωτής εκ μέρους της «Κερκίδας του Στίβου», τον Δημήτρη Ποντικούλη (Πρωταθλητή Βάδην του ΠΑΟ), δημιουργό του Μουσείου Φωκιανού, τον Olympian Άρη Καραγιώργο (Παναθηναϊκού), τον επίσης Olympian και Χρυσό Μεσογειονίκη Στέφανο Πετράκη (Παναθηναίκού) και άλλους εκλεκτούς Αθλητές του Στίβου στη μεγάλη αυτή σύναξη των Παλαιμάχων.

Με την ευκαιρία να αναφερθεί, όπως τονίσθηκε άλλωστε και στην εκδήλωση ότι το 1924 ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, από τη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας (από όπου και ο Απόστολος Νικολαϊδης) κατάκτησε το Χρυσό Μετάλλιο με το άγαλμα του «Ο ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στις τόσο ωραία διακοσμημένες, από την οικογένεια Συμεωνίδη με Κειμήλια αίθουσες της Ομοσπονδίας των Βετεράνων.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ OLYMPIANS
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι την προσεχή Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΟΑ. Βέβαια φέτος δεν υπάρχουν Αρχαιρεσίες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην παραστούν όλοι στην ετήσια αυτή συγκέντρωση, που γίνεται πάντα κοντά στις γιορτές και δίδεται η μοναδική ευκαιρία για ένα ποτήρι κρασί και ανταλλαγή ευχών.

Για περισσότερες πληροφορίες στη τηλέφωνο 210 6878 888 στο κτήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου και τα Γραφεία της ΕΣΟΑ, ή ηλεκτρονικά info@hoa.gr
ΕΚ ΤΗΣ ΕΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου