Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΑΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΛΕΒΕΝΤΗ»
Οι νέοι ταλαντούχοι Αθλητές μας Για 18η στη συνέχεια χρονιά το ίδρυμα «Α.Γ. Λεβέντη» προσέφερε φέτος τις Αθλητικές του Υποτροφίες στους νέους Αθλητές για να βοηθήσει αυτούς που έχουν το ταλέντο και τη διάθεση για να γίνουν «άξιοι πρεσβευτές μας», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών του Ιδρύματος Χάρης Δαυίδ. 

Στην εκδήλωση, για την παρουσίαση των 41 Αθλητών (έναντι 27 του 2016), στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοινώθηκε ότι στα πλαίσια του προγράμματος «υιοθετήστε έναν Αθλητή για τους ΟΑ του Τόκιο» έγινε μία σημαντική διεύρυνση των δωρητών, προς τους Αθλητές, στην οποία περιλαμβάνονται πλέον το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτση» και ο νέος φορέας της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας».

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΟΑ Σπύρος Καπράλος, ως Olympian ο ίδιος, από την διπλή συμμετοχή του στο Πόλο των ΟΑ 1980 και 1984, αντιλαμβανόμενος την μεγάλη σημασία στήριξης των Αθλητών μας, τόνισε ότι: «Το Ελληνικό Θαύμα των 6 Μεταλλίων στο Ρίο και η 26 η θέση ανάμεσα σε 2016 Εθνικές Αποστολές, στηρίχθηκε στη μεγάλη προηγηθείσα ενίσχυση από τους χορηγούς». 

 Πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 41 Αθλητές (16 Αθλημάτων Ανδρών και Γυναικών), παρέστησαν 33, καθώς οι υπόλοιποι βρίσκονται εκτός Ελλάδος μετέχοντες διεθνών αγώνων. Για όσους Αθλητές δεν παρέστησαν, υπήρξε μία διπλή επικοινωνιακή αντιπροσώπευση, μέσω SKYPE με μία ενδιαφέρουσα συνομιλία ανοικτή για όλους.

 Κουβέντιασαν «ζωντανά» με τους εκπροσώπους στο «πάνελ» η Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Επί Κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, από τις ΗΠΑ και οι Χάλκινοι Ιστιοπλόοι του Ρίο Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, που μετέχουν αυτό τον καιρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Είναι εντυπωσιακό αυτό που τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη, απευθυνόμενοι στους νέους. 

«Ας μην νομισθεί ότι στο εξωτερικό σας περιμένει ο Παράδεισος. Εάν ένας Αθλητής δεν δουλεύει αφοσιωμένα και σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες δεν θα προχωρήσει. Να αναφέρω ότι για μένα το καλύτερο γυμναστήριο, αυτό που μου πρόσφερε τα περισσότερα, είναι το γκαράζ του σπιτιού μου». 
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα λόγια της Σκοπεύτριας των δύο Μεταλλίων στο Ρίο Άννας Κορακάκη, η οποία ήταν στο πάνελ μαζί, με τον Λευτέρη Πετρούνια και η οποία απάντησε ως εξής στο ερώτημα: «Εάν έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες προετοιμασίας στη Σκοποβολή». «Όχι-είπε και συνέχισε-και αυτό δεν το τονίζω για μένα, καθώς εγώ θα συνεχίζω οπωσδήποτε, με όλες τις καταστάσεις. Το αναφέρω για τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν σκοπευτές και φυσικά αντιδρούν σε αυτά με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα. Και μάλιστα για μερικές βελτιώσεις δεν χρειάζονται καν χρήματα». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα βραβεία Αριστείας, τα οποία επιδόθηκαν από τον κ. Χάρη Δαυίδ, στους δύο παρόντες εκ των δικαιουμένων, Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια. Πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 41 σε Υποτροφία, οι 11 είναι ήδη Olympians, από τη συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους κυρίως στο Ρίο το 2016, με τα στοιχεία τους να υπάρχουν στις δύο ειδικές εκδόσεις της ΕΣΟΑ. Όσοι επιθυμούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να γράψουν στο email μας, info@hoa.gr ΕΚ ΤΗΣ ΕΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου